Analyse af Helle Thorning-Schmidts Grundlovstale

Indledning
Demokrati er en fantastisk styreform, men som alle lande desværre ikke har. Derfor skal vi i Danmark sætte pris på netop vores demokrati. Demokratiet i Danmark er med til at definere os som land.

Uden vores demokrati, havde Danmark ikke været det samme. Vi skal være stolte over vores demokrati, og det er vi derfor også. Det går langt tilbage i vores historie, og er blevet en fast del af vores nation.

Vores demokrati bygger på vores grundlov, og denne er derfor hyldet hvert år på den nationale grundlovsdag den 5. juni.

Dagen fejres ofte med en del forskellige politiske taler, og dette var også tilfældet i 2013, hvor daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt sin grundlovstale, i forbindelse med grundlovsdagen.

Uddrag
Modtageren af Helle Thorning-Schmidts tale er hele Danmarks befolkning, da hun snakker på regeringens vegne og ud til hele landet. Forskellige dele af talen, er målrettet til forskellige dele og typer af befolkningen.

På daværende tidspunkt var der en del af befolkningen, som kritiserede hende for hendes måde at fører politik på, og mente at hun førte blå blokpolitik, trods at have ført valgkampagne på socialistiske værdier.

Til dette siger hun kritikken imod: ”Blokpolitikken er død” , og påpeger efterfølgende at hendes regering har ført en bred politik. Størstedelen af målgruppen, er den del af befolkningen, som føler at hun har lavet løftebrud, og egentlig ikke fører den politik hun er blevet valgt for.

Det vil sige, at størstedelen af målgruppen, er den del af befolkningen som føler sig snydt.

En anden del af målgruppen er den del af befolkningen, som bruger de sociale medier aktivt. Helle Thorning-Schmidt har nemlig en del bekymringer vedrørende vores færden på de sociale medier.

Som afsender er det vigtigt er få budskabet formidlet på en måde, hvorpå modtageren tager det til sig, og dette gør hun på forskellige måder. Hun starter eksempelvis talen ud med at sige: ”Vi er samlet her i dag” , og bruger ellers ”vi” flere gange igennem talen.

Hun forsøger at skabe en identifikation mellem afsenderen og modtageren. Dette er en etos appel, hvor hun forsøger at sætte afsender og modtager i samme bås, ved at bruge sin egen status som statsminister. Ved at gøre dette skaber hun tillid mellem afsender og modtager.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu