Analyse af ”Den første sten” – Carsten Jensen

Indledning
Krig er et emne som vi alle har stiftet bekendtskab med igennem livet, dog har de færreste af os oplevet krig på tæt hånd. I krig bliver man udfordret mentalt således som fysisk, og det kræver et vist gåpåmod og udholdenhed.

Overordnet er krig en konflikt mellem to parter, som typisk kunne være forskellige religiøse overbevisninger, anden etnisk baggrund, magtkonflikter mm.

Danmark bidrager årligt med soldater til lande som Afghanistan, Syrien, Irak mm. Disse soldater tager afsted med oprejst pande og påtager sig et kæmpe ansvar, hvoraf konsekvenser kan forekomme. Krig er noget som altid har fundet sted i verden og noget som altid vil vare ved.

Uddrag
Uddraget fra romanen ”Den første Sten” udkom i 2015 og er skrevet af den danske forfatter Carsten Jensen. Han har hidtil lavet en række romaner, samfundskritiske essays, rejsebøger, artikler samt reportager. Derved har han vundet en række priser, hvilket indikerer at han er anerkendt forfatter – ikke bare i Danmark, men også i udlandet.

Kort fortalt handler fortællingen om ti udstationerede som er på patrulje i Afghanistan, og pludselig støder på en fjende. De åbner ild mod fjenden, men finder senere efter episoden en Fjällräv taske.

Det er på daværende tidspunkt en af de mest solgte tasker i Danmark, og derfor fjerner de turbanen fra fjendens ansigt. De ser at manden der er blev skudt, har lys hud, lysebrunt hår samt grågrønne øjne.

Der opstår en vis rastløshed og undren. Patruljen er usikre på om det overhovedet var fjenden de fik ramt på, eller om det var en af deres egne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu