Alle Kan Ro | Analyse

Indledning
En kvindes største ønske er at få et barn og en mors største kærlighed er sit barn og for det vil moren give liv og sjæl lige meget hvad der sker.

En mor vil altid have at deres børn har det bedre end dem selv og derfor sørger de for at de får mere end dem selv til de selv når så langt i livet at de skal passe og sørger for sig selv.

Pia Juul skildrer gennem en 19-årig og om hvordan en mors adfærd kan blive for meget i novellen “Alle kan ro” fra 2008

Uddrag
Novellen foregår i 2 sommerdage og bliver fortalt af hovedpersonen, som er jeg fortælleren. Jeg fortælleren er en person der fortæller tingene ud fra sin egen synsvinkel. vi hører jeg fortællerens indre følelser og tanker og er den personen, som vi følger med gennem historien.

Vi hører f.eks. om jeg fortællerens indre “et svagt øjeblik overvejede jeg at overgive den døde til min nysgerrige mor” (S.64 L.3-4) ud fra dette hører vi om jeg fortælleren indre tanker og at hun gør en overvejelse om hvilket valg hun skal træffe.

"Jeg kan ikke ro, sagde jeg. Alle kan ro sagde Kisse køligt, men jeg blev ikke flov” (S.60L.5-6) Som vi kan se, er novellen skrevet i in medias res. in medias res er når en tekst starter inde midt i en handling for at sætte et hurtigt tempo op.

Forfatter bruger ofte in media res i noveller for at fange læserens opmærksomhed, da det også er der vi støder ind på konflikten. Novellens begivenheder er skrevet i datid det vil sige at det vi læser, har fundet sted og bliver genfortalt. Da novellen er skrevet i datid, er det bagudsyn

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu