TV-avis | Analyse | DR1

Indledning
Jeg vil i denne opgave analysere DR1´s TV-avis, som er udsendt d. 11. August 2020 kl. 18.30.00. TV-avisen er bygget på den samme intro, med melodien der indleder TV-avisen og samme out tro med vejret og afslutningsmelodien.

Det vil sige at TV-avisen bygger på den samme generelle skabelon hver aften. Altså, der er den samme struktur i hver udsendelse.

Uddrag
Dermed er det også vigtigt at nyhedsformidlerne gør TV-avisen så neutral og objektivt som de kan, da de skal ”tilfredsstille” så mange seere som muligt.

Dette hjælper ved at bygge nyhederne objektivt op. Den objektive vinkel bygger kun på fakta, og således ikke er påvirket eller præget af en anden måde under indflydelse af personlige interesser eller opfattelser.

På den måde fanger man flere seere, da man taler neutralt og dermed bliver folk ikke stødt. Samt kommer udsendelsens hensigt mere frem, altså det nyhedsværten siger kommer mere i fokus.

I forhold til lyd, er der generelt i hele tv-nyheden brugt henholdsvis værten, voice over, interviewer og mennesker der har en holdning, eller er vigtig for henholdsvis den pågældende nyhed. De optræder alle i de forskellige nyheder, da det giver forskellige vinkler på nyheden.

Den første nyhedsudsendelse vi bliver præsenteret for, er Corona smitte trykket stiger i henholdsvis 7 kommuner, og der bliver derfor sat nye retningslinjer for de pågældende kommuner.

Her fortæller værten om den generelle fakta og information, der hører til nyheden. Herefter bliver der brugt voice over, imens der vises klip af borgerne i de 7 kommuner, der handler ind med mundbind på.

Dertil er der en interviewer der undersøger hvad de forskellige borgere, syntes om de nye restriktioner.

Her bliver de fleste borgere sure uforstående overfor de skærpet retningslinjer, da de føler sig mere overvåget end andre kommuner, da Corona smitten er højere i andre kommuner.

Efterfølgende bliver der vist statistikker på skærmen, med en voice over der forklarer hvad der bliver vist.

Dernæst får værten i studiet en samtale med en journalist, som står ude i en af kommunerne hvor smitte trykket er højt.

Dette er med til at få et realistisk syn for seerne, hvordan der ser ud og det giver samtidig også en anden effekt, end hvis de begge sad i studiet.

I denne nyhed er det tydeligt at TV-avisens hensigt med sproget, er at ramme den almindelige dansker.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu