Indledning
Novellen spøgelsesbilist er skrevet af Charlotte Weitze i 2016. Spøgelsesbilist er når man kører i den modsatte vejbane og imod bilerne, hvilket rammer plet i forhold til den eksistentielle krise som hovedpersonen Bo står overfor da det er ham der sker for.

Novelle ”spøgelsesbilist” er fra år 2016 hvilket vil sige at det er en realistisk novelle fordi det er en mand der sætter sig bag rettet beruset og er i tidperioden der hvor der blev stoppet flest spøgelsesbilister og spritbilister.

Uddrag
Huset har en trappe op til første sal hvor man for enden af trappen kan kigge ud ad et vindue med udsigt over hele grunden

på den ene side hvor der er lang billygter som er lidt den mørke side fordi at hans forældre døde i en trafikulykke og på den anden side køre lysende tog som er et symbol på den lyse side hvor han kan se toget som en udvej fra hans fortid og det han har oplevet ved huset hvor han kan finde nogle trygge rammer.

Bo ser også kun positivt på huset da hen finder alle dens gode sider frem og tænker på hvordan han bedst muligt kan gøre huset til et egnet hjem til en køber.

Hvert rum her en forskellig stemning. Da han ind i det første rum er der en bred seng som er dækket af et skjoldet sengetæppe, langs væggen er der et indbygget skab og Bo lukker hurtigt døren igen hvilket viser at han føler der er en trygget og ubehagelig stemning derinde.

Da han åbner ind til sit gamle værelse, føler han at væggene og gulvende falder ned . Han falder og slår hovedet og da han løfter hovedet igen

ser han et rødligt skær gennem vinduet som er roserne og derefter lysner rummet op med gulvtæppe på gulvet, hvide vægge og lejetøj samt et tomt vandglas på bordet .

Det viser hans gamle værelse hvor tinge er og han for en rar fornemmelse af at være i rummet. Novellen er skrevet med et realistisk sprog da der få gange bliver brugt dialoger mellem personerne

hvilket vil sige at der er talesprog da Lina spørger Bo om han ikke ville fortælle lidt om ham selv og bo svare ”jo” .

Dette viser at bo helst ikke vil snakke for meget og egentligt helst gerne bare vil forblive tavs da der også står i novellen at han gerne vil være tavs, den tavse .

Han holder sig meget tilbage og man hører for det meste hvad han tænker. i de få dialoger der er, bliver der ikke brugt billedsprog

men da Bo kommer hen til huset, bliver huset beskrevet med billedsprog da der står ”træerne svajer også i trykket fra toget, de suser og drysser sne” .