Søstrene Grene | Analyse | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1. Forklar hvorfor Søstrene grene omtaler sig selv som en oplevelsesvirksomhed.

2. Analyser hvilke dele af virksomhedens Business Model Canvas der især er vigtige for Søstrene Grenes succes.
- Nøgleaktiviteter
- Nøgleressourcer
- Værditilbud

3. Analyser årsager til virksomhedens digitalisering.

4. Diskuter følgende udsagn:
• En af fordelene for Søstrene Grene ved at anvende franchisekonceptet er, at de har fuld kontrol over butikkerne.

5. Identificér en væsentlig udfordring for Søstrene Grenes fremtidige vækstplaner. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.

Uddrag
Søstrene grene omtaler sig selv som en oplevelsesvirksomhed og handelsvirksomhed, da deres koncept ligger i kundens oplevelse, hvori sanserne spiller en stor rolle.

Sanserne kommer i spil, da man som kunde oplever en gennemtænkt indretning i lign. af en labyrint og valg af bestemte dufte, i det man træder ind i en af Søstrene grenes mange butikker.

Det er primært syns- og duftesansen, der er med til at skabe oplevelsen hos dem. De benytter det danske fænomen ‘hygge’ til sin fordel, ved at vælge specifikke rolige og nuanceret farver

og produkter der er med til at skabe denne hygge omkring sig. Søstrene grene vil ikke have at deres kunders indkøbsoplevelse skal gå for hurtigt, det skal være en rolig

sammenbringende og oplevelsesindkøb hos dem. Kunden skal have tid til at opleve alle deres produkter, så det kan skabe samvær mellem familie og venner.

Dermed omtaler Søstrene Grene sig som en oplevelsesvirksomhed, da deres primære fokus ikke er på produkter, men på selve oplevelse man får i butikken.

---

I følgende afsnit vil der blive analyseret på de vigtigste dele af virksomhedens Business Model Canvas. Her vil der blive taget udgangspunkt i et aktivitetsperspektiv, hvor både nøgleaktiviteter og nøgleressourcer vil blive analyseret.

Derudover vil der også blive analyseret på virksomhedens værditilbud, da det er en meget vigtig faktorer for virksomheden.

Til sidst vil der blive lavet en opsamling med de vigtigste punkter fra virksomhedens Business Model Canvas

Nøgleaktiviteter
Nøgleaktiviteter spiller en væsentlig rolle for søstrene grene og er en af de vigtigste faktorer af virksomhedens Business Model Canvas.

Nøgleaktiviteter er under aktivitetsperspektivet og dækker over de aktiviteter virksomheden udfører i forhold til deres værdiskabelse.

Søstrene grene har været gode til at anvende en række aktiviteter som er med til at skabe en en værdi for virksomheden, og har været en stor baggrundsfaktor i deres succes.

En af Søstrene grenes nøgleaktiviteter er deres marketing, som også er et stort fokuspunkt for virksomheden.

Marketing er de aktiviteter Søstrene Grene har udført for at markedsføre deres produkter over for slutforbrugeren.

Søstrene Grene har en stor tilstedeværelse på de sociale medier, hvor de har 2,2 millioner følgere på Facebook, 1,3 millioner følgere på instagram og over 60.000 subscribers på YouTube.

Dette understreger altså deres tilstedeværelse samt deres enorme kundebase over de sociale medier.

Søstrene grene anvender de sociale medier til at markedsføre deres produkter, men også til at skabe en relation med deres forbrugere.

Derudover har Søstrene Grene skabt et image, hvor kunderne ikke er i tvivl om det er virksomhedens produkter, når de ser dem på diverse medier.

En anden nøgleaktivitet som Søstrene Grene for nyligt har udført er deres udvidelse til online salg af deres produkter.

På baggrund af deres store kundebase på de sociale medier, har virksomheden startet en digital rejse, hvor de sælger deres produkter online fra egen hjemmeside.

Dette har været en stor succes for virksomheden, især under corona krisen. Dermed har virksomhedens nøgleaktiviter været en væsentlig faktorer for deres store succes.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu