Skam | Dansk

Indledning
Skam er et ord der er svært at definere. Hvordan definere vi ordet skam? ja selvfølgelig er det en følelse, en ting vi mennesker oplever i vores dagligdag, som får os til at føle os som et dårligere menneske og tvivle på os selv som personer, en form for frygt.

At skamme sig er noget vi fra små af oplever og nærmest bliver opdraget i. Hverdagens normer spiller en stor rolle og er med til at gøre at vi opfører os som vi burde, men her er det specielt unge der er udsat.

Jeg tror at unge generelt føler en del skam, måske på grund af at vi er ved at lære reglerne for livet og måske også fordi vi er specielt følsomme i de her år, og har prioriteringer fuldstændig anderledes end voksne.

Uddrag
Jeg mener at som ung er det din status der spiller ind og det er vigtigt for os, hvordan vi bliver set på af andre mennesker.

piger, drenge, fester og popularitet er noget af det der fylder meget i et teenagers hoved, og derfor bliver de udsat for flere situationer hvor man kan føle skam, end små børn og voksne bliver sat ud i og oplever.

Der hvor jeg føler skam er ofte, hvis jeg bliver udstillet, som noget jeg ikke er eller står inde for. Hvis folk gør grin med den person jeg er eller ens handlinger bliver udstillet på en forkert.

måde, føler jeg en stor form for skam. Er hvis man tvivler på ens egne valg og meninger. Jeg har oplevet skam igennem mit liv, men jo flere gange man oplever det jo mindre gange føler jeg, at jeg føler skam, hvilket måske også har noget at gøre med at man bliver ældre.

Men hvorfor er skam følelsen egentlig så vigtig for os mennesker. Ja det tror jeg er fordi vi går så meget op i hvordan andre mennesker ser os.

Samfundet i dag har ændret sig kolossalt, det hele er styret af magt og propaganda og noget af det der betyder allermest i dag, er hvordan vi bliver set på. Til-dels er det vores egen skyld, men ting som sociale medier er noget der virkelig hjælper til på den front.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu