Indledning
Skam er et ord der er svært at definere. Hvordan definere vi ordet skam? ja selvfølgelig er det en følelse, en ting vi mennesker oplever i vores dagligdag, som får os til at føle os som et dårligere menneske og tvivle på os selv som personer, en form for frygt.

At skamme sig er noget vi fra små af oplever og nærmest bliver opdraget i.

Hverdagens normer spiller en stor rolle og er med til at gøre at vi opfører os som vi burde, men her er det specielt unge der er udsat.

Jeg tror at unge generelt føler en del skam, måske på grund af at vi er ved at lære reglerne for livet og måske også fordi vi er specielt følsomme i de her år, og har prioriteringer fuldstændig anderledes end voksne.

Uddrag
Jeg mener at som ung er det din status der spiller ind og det er vigtigt for os, hvordan vi bliver set på af andre mennesker. piger, drenge, fester og popularitet er noget af det der fylder meget i et teenagers hoved, og derfor bliver de udsat for flere situationer hvor man kan føle skam, end små børn og voksne bliver sat ud i og oplever.

Der hvor jeg føler skam er ofte, hvis jeg bliver udstillet, som noget jeg ikke er eller står inde for. Hvis folk gør grin med den person jeg er eller ens handlinger bliver udstillet på en forkert.