Analyse af “Vi unge er ikke selvoptagede – vi længes efter fællesskabet” af Tor Rabøl Andersen

“Vi unge er ikke selvoptagede – vi længes efter fællesskabet” er et debatindlæg skrevet af 3.g’eren Tor Rabøl Andersen, udgivet af politikken den 18. januar 2016.

Indledning
I hovedtræk handler teksten om unge og deres forældres forskellige brug af de sociale medier. Unge bliver tit fremstillet som egoistiske og selvcentrerede, grundet måden vi opfører os på de sociale medier. Det prøver Tor Andersen at gøre op med, og han forklarer at det handler mere om, at den voksne generation prøver at skabe et lyserødt billede af deres liv. Kort og godt handler teksten om, hvordan unge bruger sociale medier som aftaleplatform, for at kunne følge med de store krav der bliver stillet. Mens de voksne bruger den som en megafon til at blæse ud, hvor succesfyldt et liv de har.

Uddrag
Artiklen er som sagt bragt i politikken og skrevet af en gymnasieelev, altså de unge. Modtagergruppen er klart abonnementsavisens læsere, der typisk hører til den ældre generation. Det er et debatindlæg - artikel tilhørende opinionsgenren. Den er både skrevet efter nyhedstrekanten og dramatrekanten. I manchetten for vi konklusionen på alt der fremgår af brødteksten, og i brødteksten bliver manchetten først uddybet for så til allersidst at blive konkluderet på igen.

---

Der bliver primært brugt deskriptionsargumenter i teksten. Hele vejen igennem, bliver der forklaret og fortalt om hvordan landet ligger, når det kommer til sammenhængen mellem alder og selvrealisering på sociale medier.

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter