Problemformulering | Analyse | 10 i karakter

Problemformulering
Redegør for arbejdsmarkedet i USA før og under corona. Kom herunder ind på hvilke faktorer, der har haft betydning.
Analyser de udfordringer, der har påvirket USA’s arbejdsmarked.
Diskuter forskellen på arbejdsløsheden mellem USA og Danmark under corona pandemien
Vurdér herefter hvordan USA har forbedret sig og hvordan de yderligere kan forbedre deres arbejdsmarked

Indledning
Da corona pludselig kom styrtene havde det en stor betydning for hele landet, men især arbejdsmarkederne blev ramt hårdt under og efter pandemien.

Det vil jeg komme ind og kigge nærmere på i denne opgave. Jeg vil gå ind og redegør for det amerikanske arbejdsmarked og hvilke faktorer der har spillet en rolle.

Derefter vil jeg gå ind og analysere hvilke udfordringer der har påvirket det amerikanske arbejdsmarked.

Så vil jeg lave en diskussion om forskellen på arbejdsløshed mellem USA og Danmark, for at se hvor stor forskellen er og hvilke årsager der kan være på deres forskelligheder.

Til sidst vil jeg gå ind og vurdere, hvordan USA har forbedret sig på arbejdsmarkedet, og hvad de evt. kunne gøre bedre ud i fremtiden.

Jeg kunne godt tænke mig at skrive om det amerikanske arbejdsmarked, da pandemien har haft en ekstrem betydning for deres arbejdsmarked.

Jeg vil gerne finde ud af, hvad det er der har gjort at de er blevet ramt så hårdt og finde en løsning på hvad det evt. kan gøre bedre. Jeg synes det amerikanske arbejdsmarked er ekstremt spændene og det er kæmpestort

så det gør det endnu mere spændene. Jeg vil også gerne lære mere om, hvorfor USA har valgt at håndtere arbejdsmarkedet på deres måde under pandemien.

Indholdsfortegnelse
Indledning 4
Metodeovervejelser 4
Redegørelse 5
Arbejdsmarkedet i USA før og under corona. 5
Analyse 7
- Udfordringer der har påvirket arbejdsmarked 7
Diskussion 8
- Forskellen på arbejdsløshed i Danmark og USA 8
Vurdering 9
- Hvordan har USA forbedret sig & hvordan kan de yderligere forbedre sig på arbejdsmarkedet 9
Konklusion 10
Bilag 11
Litteraturliste: 12

Uddrag
Under corona pandemien har arbejdsløsheden haft en stor betydning for arbejdsmarkedet og yderligere stor betydning for kvinderne i USA, det var nemlig mest dem det gik udover.

Den kvindelige arbejdskraft er faldet med hele 57%, dette er det laveste niveau siden 1988. I september, da skolerne genoptog hvor mange af dem hvor fjernundervisning var 80% af de 1,1 millioner mennesker kvinder der forlod arbejdsstyrken.

I dag er arbejdsløsheden for kvinder stadig på 1,9% over niveauet inden pandemien. Pandemien har tilføjet en meget stor ulighed når det kommer til at have job for mænd og kvinder.

Mange kvinder overvejer nu at træde væk fra arbejdsmarkedet, eller skifte til en helt ny karriere i håb om, at de kan komme ind og få et job på den måde.

Dette kan på sigt gå hen og blive en stort problem for USA, da kvinderne nu allerede er begyndt at føle et kæmpe pres på deres skuldre, og det har ført til at mange kvinder er gået hen og har fået stress.

Hvis alle disse problemer ikke bliver ændret på, vil det forværre de eksisterende uligheder og vende det til årtiers fremskridt mod en inklusiv økonomi for kvinder og farvede.

Det har i forvejen gået langsomt med, at få kvinderne ind på arbejdsmarkedet igen, hvilket kan skabe store problemer for det amerikanske arbejdsmarked

i og med de vil ende ud i et arbejdsmarked kun med mænd, og det i sig selv er et problem, da kvinder har andre kompetencer end hvad mænd de har.

Restauranterne er blevet hårdere ramt end nogen anden industri i USA under pandemien, de har haft meget lidt eller slet ingen lindring i de sidste to stimuleringspakker der er blevet lavet gennem kongressen.

Det giver god mening at restauranterne ikke har kunne være åbent under covid-19 pandemien, men tallene har været ekstreme og chokerende for amerikanerne.

Mere end 110.000 spise- og drikkevirksomheder lukkede i USA, nogle virksomheder var midlertidigt andre var permente.

Det førte til at 2,5 millioner job blev slettet fra præpandemisk niveau. Salget af restanter og fødevareindustrien havde et fald på 240 milliarder dollar i 2020, hvor man havde forventet et niveau på 899 milliarder dollar.

”Paycheck Protection Program” hjælper flere tusinde restauranter med at holde medarbejder og deres døre åbner. Deres genopretning vil i sidste ende være støtte fra dedikerede tilskud, skattelettelser og en anden drivkraftsstøtte.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu