PBL Investering | VØ opgave | 10 i karakter

Indledning
Vi har arvet en masse penge og overvejer at investerer dem. Vi vil naturligvis investere dem i noget sikkert så penge ikke forsvinder, men forhåbentligt bliver større.

Vi har kigget på to forskellige virksomheder, der begge arbejder med medicinalindustrien. Ambu A/S som udvikler livreddende produkter til hospitaler og meget mere, og Bavarian Nordic A/S som udvikler bla. vacciner mod infektionssygdomme og meget mere.

To virksomheder vi mener har en sikker fremtid foran sig, da medicinalindustrien altid har brug for udvikling og aldrig vil dø.

Indholdsfortegnelse
Introduktion
Virksomhedskarakteristik af Ambu
Virksomhedskarakteristik af Bavarian Nordic
Redegør teoretisk for alle nøgletallene
- Dækningsgrad
- Overskudsgrad
- Afkastningsgrad
- Likviditetsgrad
- Soliditetsgrad
- Egenkapitalens forrentning
- Aktivernes omsætningshastighed
- Gearing

Ambus nøgletal
- Dækningsgrad
- Overskudsgrad
- Afkastningsgrad
- Likviditetsgrad
- Soliditetsgrad
- Aktivernes omsætningshastighed
- Gearing

Bavarian Nordics nøgletal
- Dækningsgrad
- Overskudsgrad:
- Afkastningsgrad:
- Likviditetsgrad:
- Soliditetsgrad:
- Egenkapitalens forrentning:
- Aktivernes omsætningshastighed:
- Gearing:

Sammenligning af de to virksomheder

Hvilken af de to virksomheder ville vi investere i

Sikkerheden i at investere i netop Ambu?

Uddrag
Ambu er en dansk virksomhed der sælger, producerer og udvikler medicinsk udstyr. Udstyret bliver sendt til både hospitaler, men også redningstjenester som militæret.

Virksomheden Ambu er blevet oprettet helt tilbage i 1937. Holger Hesse er manden som startede virksomheden.

Holgers mål var at lave en forretning som kunne lave produkter der kunne redde liv. Navnet Ambu stammer fra et af deres mest solgte produkter. Produktet er “ambu bag”, som er et selvoppustende genoplivning apparat.

Det blev lavet i 1956 og markedsført under navnet ambu. Herfra kommer deres virksomhedsnavn altså. I 1988 valgte man officielt ambu som det nye firmanavn.

Ambu er et aktieselskab. Det er blevet optaget på det danske C25 indeks i juni 2018. Og siden der har selskabet præsteret rigtig flotte resultater.

Ambu består af over 4000 medarbejdere. Ambus vision er meget simpel. At redde liv og forbedre patientpleje.

Deres mission er at forsyne kunder med løsninger der giver mindre udgifter, og giver bedre patientpleje. Ambu prioriterer 3 nøgleværdier. Hurtige resultater, samarbejde og integritet.

---

Bavarian Nordic er et bioteknologisk selskab der til dagligt beskæftiger sig med at udvikle og producere salg af immunterapier mod kræft, derudover arbejder de også med vacciner mod infektionssygdomme.

Virksomheden er blevet oprettet tilbage i 1992. Det blev oprettet af Asger Aamund som sad på posten indtil 2014, hvor Gerardus Wilhelmus overtog.

Bavarian Nordic er et aktieselskab. Det har på det danske C25 indeks fra december 2017, men faldt fra igen i december 2018. Dog er det nu igen blev optaget på C25.

Det blev det i juni 2020. Bavarian Nordic er gået i gang med et meget spændende projekt. En corona vaccine.

Sidste efterår mente Bavarian ikke det var nødvendigt eftersom mange producere vacciner men med alle mutationer forventer Henrik Juel at folk skal genvaccineres.

Her kommer Bavarian ind i billedet. De er pt. i fase 2, og mangler kapital og en partner for at kunne komme videre i processen. Går alt efter planen, vil Bavarian have deres vaccine klar i slutningen af året.

På blot 1 uge (uge 10 - 2021) rejste Bavarian 1,1 mia. kr. i netto og lancerede derfor sin nye sats på deres corona vaccine.

Bavarian har dog valgt kun at bruge 200 millioner kroner på at skalere deres fase 2 studie. Dette tal er med stor sandsynlighed steget, men tallene er fra den 12. marts.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu