Patienten | Analyse

Indledning
I vores samfund er der i den senere tid kommet meget fokus på den perfekte krop. I det omfang at man på de sociale medier ofte ser influencere, og andre kendte personer reklamere for blandt andet tandblegningsprodukter, en maskine der giver mavemuskler, slankeprodukter og plastikkirurgi.

Disse influencere får penge for at vise produkterne til deres følgere, men flere har udtalt sig at produkterne ikke hjælper, og at de kun gør det for pengenes skyld.

Dette ved forbrugerne dog ikke på det tidspunkt, så når de bliver inspireret på f.eks. instagram, og hopper i fælden og bruger penge på produkter der ikke virker, i håb om at få det bedre med sig selv er det i stedet bare tabte penge og måske endnu et nederlag i deres liv.

Det at man i dag, har så let adgang til sociale medier, kan påvirke mange unge mennesker negativt.

Det er nemlig kommet frem at mange kendte skamredigerer deres billeder på instagram, så de ser tyndere ud end de i virkeligheden er.

Når et ungt menneske med dårligt selvværd ser dette, kan de tro at det er sådan man skal se ud for at være acceptabel i samfundet.

Desuden har snapchat et filter man kan sætte på sit ansigt, så man kan se hvordan man ser ud efter botox og ansigtskirurgi. Disse ting kan i værste fald give alvorlige selvværdsproblemer, angst og spiseforstyrrelser.

Uddrag
Nogle af de konflikter vi møder i kortfilmen, er blandt andet at han har en indre konflikt med sig selv når han er ude at handle, om hvorvidt han skal købe sundt eller usundt.

Derudover har han en konflikt om hvorvidt han skal opereres eller ej. Han har desuden en konflikt, om at han ikke vil skuffe sit eget indre barn og sig selv, men han føler sig presset fra omgivelserne.

Han kæmper med at stå op for sig selv, og turde mærke efter hvad han selv vil. Filmens karakterer kan sættes ind i aktantmodellen for at give en bedre forståelse af filmens personer og deres roller.

Subjektet er hovedpersonen Kristoffer. Objektet som er det han vil opnå, er frihed og at hvile i sig selv og egne beslutninger.

Modtageren af objektet er Kristoffer, da han til sidst i filmen opnår selvkontrol og ny viljestyrke. Modstanderne og dem som modarbejder ham, er lægen og hans egne tanker.

Han har tanker om at han er med i et realityprogram, med en vært og en masse publikum der håner ham, og morer sig på hans bekostning.

Samt at han tager i fitnesscenter og i supermarkeder og bliver gjort til grin og kigget på. Giveren er ham selv, og især hans indre barn der kommer frem i hans erindringer indimellem.

Svaret ligger inde i ham selv, når bare han har modet. Hjælperen er også barnet inden i ham.

Kortfilmens handling er skrevet, så den er cirkulær, da historien fortælles i brudstykker og parallelle forløb med flashbacks, i stedet for kronologisk.

Denne metode bruger man ofte i dokumentarfilm, til at skildre et udsnit af virkeligheden fra forskellige vinkler og med brug af forskellige scener, der tilsammen skaber et helhedsindtryk eller en samlet stemning.

Filmen er desuden bygget op efter Berettermodellen. Anslaget, der skal fange seeren, er 1 minut og 20 sekunder inde i filmen, her begynder en høj klappen fra publikum i baggrunden og en jubel bryder ud.

Vi ser at det er et realityprogram der er i gang med titlen ”extremt fed – på vægten” og de er netop vendt tilbage fra pause til den store afgørelse.

Idet man ser de sekunder, får man en lyst til at finde ud af hvad det går ud på og hvordan det skal ende for Kristoffer.

Præsentationen er fordelt over 2 scener og sker i filmens start hvor vi ser en samtale imellem to personer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu