Netflix | Business model canvas | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Netflix’ BMC:
- Kunderelationer
- Kanaler
- Kunder
- Kundeværdi
- Indtægter
- Nøglepartnere
- Nøgleaktiviteter
- Nøgleressourcer
- Omkostninger
- Netflix’ konkurrencestrategi og konkurrencemæssige fordele
- Netflix’ KSF’er
- Uddybning af SWOT-opstillingen.
- Stærke sider:
- Svage sider:
- Muligheder:
- Trusler:
- Flow-tv-branchen er dalende

Uddrag
Jeg vil først kigge på de områder som man ser udenpå, og derefter dele det op i to grupper. Det man ser udenpå, og det der er indeni man ikke ser, medmindre man kigger ind i virksomheden.

Kunderelationer
Betjeningen er upersonlig og selvbetjening, da servicen ydes online. Deres service er stabil og konsekvent. Man ved hvad man får, når man abonnerer til Netflix.

Pga. det accelererende marked indenfor online streamingtjenester og det faldene marked for flow-tv, vil Netflix blive ved med at få flere kunder, dog er der konkurrenter der snart bliver farlige for Netflix.

Hvis nogen tænker på at abonnerer til en streamingtjeneste, er Netflix i mange udfald deres Top of Mind pga. deres kæmpe brand.

Kanaler
Netflix giver deres tjenester til deres abonnerende igennem deres online websider. Den 27. november 2019 fik Netflix lov til at spille en af deres egen film i biografer for at promovere den, og derefter udgive den på deres egne platform. Netflix har ingen fysiske butikker.

Kunder
Alene i 2016 sænkede de 15-29-årige deres flow-tv-forbrug med over en fjerdedel, viser en undersøgelse af IUM.

IUMs undersøgelse viser blandt andet, at 84% bruger en streamingtjeneste af og til – og at 62% blandt de 18-70-årige bruger mindst én streamingtjeneste ofte.

Undersøgelsen viser altså, at der er mange aldersgrupper der ser en slags streamingservice, selvom man måske ville tro det kun var unge.

Netflix er også meget ude efter familier. De har abonnementer hvor flere kan se på en gang, sigtet lige efter familier.

Kundeværdi
Netflix giver dig, som bruger, et dybt og bredt udvalg af film lovligt og for en relativ lav pris. De tilbyder dig en gratis prøveperiode på en måned, dog er der tale om at de lægger denne funktion til side, for en ny marketing promotion.

Noget man ikke ser, er deres måde at anbefale film, baseret på hvad du allerede har set. Dette er de meget gode til, med en udviklet, smart algoritme som kigger på den genre af film du har set, hvilke skuespillere der er med i filmen osv.

I denne service de tilbyder, er det heller ingen reklamer. Deres app og hjemmeside er støttet af de fleste platforme, så det er nemt at se lige hvor og hvornår du vil.

Netflix har mange omkostninger ved at hyppigt lave nye film og serier til deres brugere. Nærmest hver måned udkommer der en ny Netflix Original, i form af film eller serie.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu