Micro Matic AS | Analyse | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør for, hvilke interne og eksterne forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Micro Matic A/S.

1.2 (10 %)
Analyser, hvordande interne og eksterne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2015/16 til 2017/18.
- Omsætningen
- Produktionsomkostningerne
- Salgs- og distributionsomkostningerne
- Administrationsomkostningerne

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2015/16 til 2017/18

1.4 (4 %)
Forklar, hvorfor egenkapitalens forrentning er steget fra 30,9 % i 2016/17 til 31,2 % i 2017/18.

1.5 (5 %)
Udarbejd en analyse af soliditeten og likviditeten for Micro Matic A/S for årene 2015/16 til 2017/18.

1.6 (4 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Micro Matic A/S forventer at anvende i fremtiden.

1.7 (6 %)
Vurder, hvor i værdikæden Micro Matic A/S primært skaber værdi for kunderne

2.1 (4 %)
Forklar, om det er i overensstemmelse med de grundlæggende forudsætninger for årsrapporten at forlænge levetiden på selskabets produktionsanlæg og maskiner for at forbedre årets resultat.

2.2 (4 %)
Vurder, hvad der kan være årsagen til at FormTech har etableret et datterselskab, som står for alt salg på det amerikanske marked.

2.3 (4 %)
Forklar, hvorfor det er nødvendigt at udarbejde et koncernregnskab.

2.4 (4 %)
Forklar, hvordan moderselskabets salg af varelageret i december måned til det amerikanske datterselskab har påvirket omsætningen i henholdsvis moderselskabets regnskab og koncernregnskabet.

Uddrag
Det har gået rigtigt godt for en af Fyns største virksomheder. Odense-virksomheden Micro Matic A/S har rekordhøje overskud på at hjælpe alverdens nydere af fadøl med deres udstyr.

Øl i flere forskellige arter, er populært som aldrig før. Populariteten har så sandligt været med til at ”booste” salget af Micro Matic-koncernens helt unikke fadølsudstyr.

Den verdenspopulære koncern fik i 2016/2017 et stjerne godt overskud på hele 319 millioner danske kroner, før skat 17 millioner mere end året før.

Koncernen har solgt datterselskabet Nassau Door, dog er dette salg ikke hvad der skyldes koncernens store gevinst, som ikke har påvirket resultatet.

I de seneste år har Micro Matic frasolgt flere virksomheder, og derfor er koncernens omsætning faldet

Vælger man at kigge på den del af koncernen, som fortsætter, er omsætningen steget med 4,8 procent.

Hvad der er endnu mere imponerende, er koncernens fortsættende aktiviteter, som er steget fra 262 til 306 millioner danske kroner før skat.

En af de faktorer der har været i spil, for koncernens flotte overskudsgrad har været den fremgang Micro Matic oplevede ved udflytningen af en stor del, af produktionen.

Koncernen valgte i år 2014 at udflytte en stor del af produktionen til Litauen. Det viste sig at være et godt valg som gav nyt liv i Micro Matic A/S’ økonomi. Regnskabsåret 2005/2006 havde en positiv fremgang

som fortsatte indtil finanskrisen. Micro Matic kom godt udenom finanskrisen, og kom godt på benene i 2009/2010.

---

Produktionsomkostningerne er steget med 7% fra 2015/2016 til 2017/2018. denne procentstigning skyldes bl.a. fra den variable del af produktionsomkostningerne, som er stigende i takt med omsætningen.

Derfor kan det konkluderes at den del af produktionsomkostningerne er steget, da de sælger mere, og derfor skal producere mere.

Micro Matic har også opkøbt nogle producenter som laver beslægtede produkter til deres. Man må antage at dette også har haft en påvirkning.

Stigningen er dog begrænset, hvilket skyldes effektivisering af alle produktionssteder plus besparelsen af elforbruget og affaldsmængden.

Kapacitetsomkostningerne er derimod ikke påvirket af omsætningens stigning normalt. Dog har Micro Matic valgt at bruge en del af omkostningerne til udviklingen af nye koncepter og digitalisering af deres produkter.

Dette har medført til at koncernen har investeret i en helt ny innovationsafdeling i Guangzhou i Kina. Det har betydet at en øget omkostning til lokaler osv.

Derfor kan det konkluderes at produktiosudviklingsomkostninger indgår under produktionsomkostninger.

Salgs- og distributionsomkostningerne har et procentfald på 5% fra 2015/2016 til 2017/2018. I materialet fremgår det ikke hvad der skyldes dette fald. Derfor ved vi ikke hvad der skyldes Salgs- og distributionsomkostningernes fald.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu