Lille knude | Analyse | Gunnhild Øyehaug

Indledning
Man knytter sig til et menneske via kontakt, berøringer, en samtale eller når man gør noget sammen. Men da man lægger nogle følelser i de ting man gør, vil det skabe en relation, da en relation er en affektiv forbundenhed.

En relation mellem børn og forældre starter allerede fra barnsben. Det har en stor betydning for barnets udvikling om relationen mellem forældre og barnet er godt.

Giver forældrene op på sit barn i en tidlig alder, kan det medføre til en svær opvækst, og barnet kan føle en manglende anerkendelse fra den primære socialisering.

De første leveår er de allervigtigste for Barn-voksen-interaktionen, da det er der barnet mærker sin første tryghed.

Forældre har derfor en vigtig rolle i at give nærvær til sit barn, udover at give dem omsorg og kærlighed, har de også den rolle at skulle opdrage sit barn, og fortælle dem hvad der er rigtigt og forkert. Findes der på sigt en rigtig opdragelse?

Uddrag
Tredje afsnit er fra linje 25-50. Her sker der et spring i tiden. Kåre får sig en ægtefælle og Marianne bliver naturligvis en del af ægteskabet.

Kåres privatliv bliver sat til siden, da Marianne skal flytte ind sammen med ægteparret. Uden man er klar over det beskæftiger børn sig ofte med det samme som ens forældre, hvilket også er noget som bliver præsenteret i novellen, da Kåres hustru forlader Kåre af samme grundlag som faren forlod Marianne.

Kigger man på linje 24, og linje 50 – ender begge afsnit med ”han/hun rejste væk”. Navlestrengen er i vejen for ham, da han kan ikke kan få sit eget privatliv, og gennem hans opvækst har han ingen frihed fået.

I og med hans mor har været ved ham siden barnsben, vil han også have haft svært ved at leve et liv uden hende, da han ikke har fået en opdragelse hvor man skal lære at klare sig selv. Det kan derfor have stor betydning om barnet bliver opdraget med ”frihed under ansvar”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu