Indholdsfortegnelse
1. Redegør for virksomhedens eksportmotiver.

2. Vurdér virksomhedens eksportberedskab.

3. Diskutér virksomhedens markedsudvælgelse og vurder, hvilke lande der vil være attraktive for virksomheden at starte eksport til. Såfremt kapitel 8 Strategi er gennemgået, kan følgende spørgsmål også besvares:

4. Redegør for virksomhedens ide.

5. Diskutér virksomhedens generiske strategi.

6. Analysér virksomhedens vækststrategier.

Uddrag
Inden for de generelle eksportmotiver kan ”Lakrids by Bülow” blandt andet aggregere offensivt og defensivt både i virksomheden (internt) og udenfor virksomheden (eksternt).

Inden for intern proaktiv, som er offensivt i virksomheden, har ”Lakrids by Bülow” ledelsesmæssige ambitioner, i form af den måde Johan gerne vil og altid har villet ud i verden med hans lakrids.

”Lakrids by Bülow” har også set vækstmotivet i at begynde at eksportere deres lakrids til udlandet, for at kunne få en større omsætning og overskud.

Stordriftsfordele tror jeg også de udnytter til dels da de trods alt sælger deres lakrids i 1500 forskellige butikker i 20 forskellige lande.

Det hænger også godt sammen med at de har konkurrencemæssige fordele i form af at de var de første der kom på markedet med et unikt stykke lakrids i en
mindst lige så elegant emballage.

”Lakrids by Bülow” har også nogle punkter under intern reaktiv (defensivt) hvor de på en måde risikospreder ved at komme ud på samme forskellige markeder, heldigvis er de ikke ramt af sæsonudjævninger eller konjunkturudjævninger da man kan spise lakrids hele året rundt.

Eksternt har de selvfølgelig også noget at hente i forhold til markedsandele. ”Lakrids by
Bülow” har i hvert fald et begrænset hjemmemarked, da vi ikke er det største land og tanken med lakridsen var større end Danmark.

En anden ekstern reaktiv grund kunne være at hjemmemarkedets efterspørgsel ville falde, hvilket ikke kun behøver at være hjemmemarked, men i hele verden.

Dette kan selvfølgelig også gå den anden vej så efterspørgslen stiger, så vil det dog ligge under de proaktive eksportmotiver.

---

Johan Bülows motivation til eksport er og har hele tiden været at hans lakrids skulle være den lakrids alle i hele verden spiser, hvilket meget direkte antyder at han mener hans lakrids skal eksporteres til hele verden.

Som Johan selv siger havde han dog ikke det største knowhow om lakrids, men han kunne se et hul i markedet.

Penge:
Pengene virker det til at der var styr på, men ikke noget man svømmede i, hvilket hænger godt sammen med man bare startede hjemme i mors køkken med prøver på lakridsen.

Dog har lånemulighederne været der da det fremgår at han lånte i omegnen af 3,5 mio. 4 til 5 gange gennem de sidste 10 år, i en artikel fra 2017.

Det største lån var dog da ejeren var ude at låne hele 40 millioner til deres åbne deres nye fabrik i Hvidovre, hvor de stadig i dag har hovedsæde.

Dette var et lån som han selv siger at ikke var sikret succes, men et sats som man kan sige i dag var god investering.