Energiomdannelse og nyttevirkning for elkedel og dyppekoger

Indledning
Formålene med vores to udførte forsøg var hhv. at bestemme energiomdannelsen og herunder nyttevirkningen for en dyppekoger samt at bestemme nyttevirkningen for en elkedel.

Indholdsfortegnelse
Indledning: ................................................................ 2
Teori: ................................................................................2
Apparatur:............................................................................. 3
Forsøg 1: ........................................................................ 3
Forsøg 2: ................................................................. 3
Metode: ..........................................................................3
Forsøg 1: ...................................................................... 3
Forsøg 2: ............................................................... 4
Resultater: ....................................................................................5
Forsøg 1: ........................................................................................... 5
Forsøg 2: ......................................................................................... 6
Fejlkilder: .............................................................................7
Diskussion: ............................................................... 7
Konklusion: ............................................................................8

Uddrag
Ifølge vores to forsøg er nyttevirkningen for elkedlen 79,8% mens nyttevirkningen for dyppekogeren er 94,6%. Jeg forventede ikke at dyppekogerens nyttevirkning ville være større end elkedlen, da elkedlen i større omfang var isoleret med et låg, mens kalorimeteret ikke var.

En væsentlig grund til at dyppekogerens nyttevirkning var større end elkedlen, er fremstillingsmaterialet.

Plastik er ikke så effektiv til at lede varme som metal, og da elkedlen var af plast er det en central årsag til forskellen i elkedlen og dyppekogerens nyttevirkning.

Vores fejlkilder under forsøgene havde selvfølgelig også en indvirkning på det endelige resultat, altså nyttevirkningen. F.eks. at der i bunden af elkedlen var kalk, hvilket betød at det tog endnu længere tid at opvarme vandet, og resulterede i unødigt energitab.

I forsøg 2 med elkedlen gik der 20,2% energi tabt, mens der i forsøg 1 med dyppekogeren gik 5,4% energi tabt. Overordnet set er resultaterne vi kom frem til ret gode, da 79,8% og 94,6% i nyttevirkning er ret effektivt og godt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu