Coronakrisen | IØ Eksamensprojekt | 10 i karakter

Problemformulering
Hvordan sparker man gang i forbruget efter coronakrisen?

Indledning
Coronakrisen har haft enorme konsekvenser med hensyn til sundhed og økonomi. Efter udbruddet af corona faldt Danmarks aktivitet, forbrug, og BNP´en forventes at falde med 3% til 10%.

Danmark har valgt en strategi, hvor det bedst muligt forsøger at bevare sin økonomiske styrke gennem omfattende bistandsprogrammer takket være gode offentlige finanser.

Hjælpepakken kan imidlertid ikke eksistere alene, og der er behov for andre foranstaltninger for at hjælpe genstart af forbruget.

I denne rapport vil vi diskutere indvirkningen og betydningen af coronakrisen på forbrug og forbrugertillid i Danmark, og i Danmark ser vi også frem til USA.

I denne rapport vil vi arbejde på følgende spørgsmål: Hvordan sparker man gang i forbruget efter coronakrisen?

Da konsekvenserne af koronakrisen bliver mere udbredte, vil vi forklare, hvad vi mener, når vi diskuterer den økonomiske krise, og forklare virkningen af coronaudbruddet på dansk økonomi og forbrugertillid. Derudover forklarer vi begrebet helikoptervaluta.

Indholdsfortegnelse
Indledning 2
Problemformulering 2
Redegørelse 2
Analyse 5
Diskussion 7
Konklusion 8

Uddrag
Udbruddet af coronavirus har ramt mange lande, herunder Danmark, et hårdt slag og har haft stor indflydelse på sundhed og økonomi.

På grund af koronapandemien er Danmark ligesom resten af verden også i en økonomisk krise. Udtrykket økonomisk krise bruges til at beskrive en økonomisk situation, hvor BNP højst kun vokser med 1%.

Hvert år eller endda efterår. Dette kaldes også recession. Imidlertid har mange økonomer lavet strengere definitioner af, hvornår et land falder i en økonomisk krise.

Her betragtes BNP som en kvartalsøkonomi. I henhold til denne definition, hvis et lands BNP viser negativ vækst i to på hinanden følgende kvartaler, er landet i recession. Hvis det er en meget alvorlig krise i lang tid, så bruges udtrykket depression.

På grund af koronapandemien er der i øjeblikket en økonomisk krise i Danmark og andre dele af verden. De fleste samfundsområder er lukket, hvilket vil have store økonomiske konsekvenser.

Virksomheden gik konkurs, og medarbejderne blev fyret. Den 16. maj 2020 er antallet af ledige på trods af regeringens omfattende økonomiske bistand steget med 48.249.

Disse hjælpeprogrammer forhindrede imidlertid flere i at blive fyret, ifølge Lars Rohde, administrerende direktør for Danmarks Nationalbank.

Men med hjælpepakken har vi begrænset antallet af ledige, men især i de direkte berørte områder. Krisens indvirkning på sektoren betyder, at transport, hoteller og restauranter er meget vanskelige, mens andre områder (såsom lægemidler og købmandsforretninger) er blevet mindre ramt.

Det kan også ses, at Landman vil undersøge udviklingen af arbejdsløshed i forskellige brancher.

I transportsektoren havde kun 83% af befolkningen i samme periode i 2019 mere end 3 ledige stillinger, og sammenlignet med samme periode i 2019 steg antallet af ledige på hoteller og restauranter med 74%.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu