Analyse af ”Vildt”

Indledning
Kortfilmen ”Vildt”, er lavet af Julie Bille møder vi Joachim og Marie, som er på vej op til Cecilie og Eriks sommerhus. De er blevet inviteret til fødselsdag af Cecilie. De får et indtryk af Joachim i starten, men så snart de lærer ham at kende, begynder det at gå ned af bakke. De bliver tvivlende omkring Joachims personlighed og hvordan han opfører sig. Joachim skiller sig ud i forhold til de tre andre personer.

De tre andre personer er meget præget af kreativitet, hvor Joachim er præget af sine dyriske instinkter

Historien tager en twist når Joachim begynder at snakke om dengang han skød en Bjørn. Han fortalte det som om det har hans lykkeligste øjeblik, og de andre personer så meget bekymrende ud efter.

Joachim havde taget sit gevær med i sommerhuset, og de tre andre personer var ikke særlige glade for det. Erik havde selv sagt, han skulle pakke den væk, men Joachim kunne simpelthen ikke forstå det.

Det ender med i filmen, at Joachim går ind til desserten med sit gevær og peger den imod de andre og siger: ”Hvis i ikke dræber mig, så skyder jeg jer”. De andre personer tog ingen handlinger og dermed endte med at de blev skudt.

Er vi alle præget af de dyriske instinkter eller er det kun Joachim?

Indholdsfortegnelse
Indledning
Analyse
Fortolkning
Perspektivering
Afslutning

Uddrag
Hovedpersonen i filmen er Joachim. Han er høj mand, som har fint tøj på med lyst år. Han arbejder som en slagter til daglig, som en medarbejder og ikke som en ejer.

I filmen får han hurtigt opmærksomheden af de andre, pga. hans opførsel og personlighed. Han er meget ubevidst, og lever meget i sit eget ego. Joachim valgte at skyde de andre tre der var der af behov, og det er præcis det, der styrer ham.

Hans gevær er hans potensforlænger, altså det er dét der giver ham selvtillid og værdighed. De andre er modsat fra Joachim, da de er præget af kreativitet, og det giver ingen mening for Joachim
Berettermodellen:

Anslag: I starten af filmen, hvor vi møder Joachim og Cecilie på vej til sommerhuset. Efter vi ser det, kommer vi til præsentationen, hvor vi begynder at lære de andre karakterer. Vi får vores indtryk af de forskellige karakterer.

Uddybning er hvor de spiser sushi og de kigger mærkeligt på Joachim. Det er der de finder ud af der er noget galt med ham. Den forskel der er imellem dem, får vi også at se, når Cecilie og Erik synger og Joachim pudser sit gevær.

Da Joachim går ud ad døren med sit gevær i hånden, og begynder at affyre et skud, er point of no return.

Nu har de andre fundet ud, hvilken slags person Joachim er, og de vil ikke have noget med ham at gøre.

Så kommer konfliktoptrapningen hvor desserten er indenfor, og der er en uro vi kan mærke, når Joachim træder ind i stuen.

Det bygger op til en konflikt, da de begynder at snakke om hvem der skal have kuglen for panden. Klimakset kommer da Joachim vælger at skyde personerne i filmen.
Filmen har ikke en udtoning, da klimakset er det sidste der sker.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu