Indholdsfortegnelse
Forbundet Gennem Frygten
Sammensætning Af Kortfilmen
Problemstillingen

Uddrag
Når forskellige kulturer mødes, kan det resultere i konflikter. Dette viser kortfilmen ”Strangers” et godt eksempel på. Filmen viser at en fælles fjende kan forene folk på tværs af forskellige kulturer, samt forskellige overbevisninger.

Filmen reflekterer over hvordan virkeligheden er. Behandler vi folk på baggrund af deres udseende, kultur og tro?

Strangers er en Israelsk kortfilm, lavet af Erez Tadmor og Guy Nattiv i 2003. Kortfilmen sætter fokus på fordomsfuldhed, racisme, samt accept af andre mennesker og religion.

Kortfilmen lever op til mange af de kriterier, der stilles til en kortfilm, såsom: få personer indblandet i handlingen, et handlingsforløb over kort tid, en kort spilletid og brugen af showing not telling.

Filmen handler om to mennesker, som mødes i et tog og efterfølgende flygter fra en gruppering, der jagter dem. Til sidst når de ud af toget, dog på hver deres perron, hvor deres veje skilles. De to mennesker er muligvis jøder, dette kan anslås

---

Filmen gør brug af forskellige filmiske virkemidler, såsom; lyd, billedbeskæring, kamerabevægelser, farver, lys og forskellige klippeteknikker. Der er gjort mest brug af underlægningsmusik i kortfilmen, altså asynkron lyd.

Ved 0:09 hører vi underlægningsmusik der lyder som trommer. Den stille trommen fortsætter on/off til 2:07, hvor stemningen ændrer sig.

Når nazisterne stiger ombord på toget, 2:09 kommer der en dybere trommen, og her får seeren en fornemmelse af at der skal til at ske noget, på en dårlig måde. 2:44, samtidig at vi hører den dybe tromme, kommer der en mandlig nynne i underlægningsmusikken.

2:48, begynder en hvisken i bagrunden, samtidig med den dybe tromme. Alt underlægningsmusik stopper, da den ene mands mobil ringer, det ser vi ved 4:05.

Underlægningsmusikken starter igen 4:48 med trommer, der bliver slået hårdt på. Musikken bliver livlig og ”voldsom” 4:50, hvor de to fyre løber væk fra nazisterne.

Musikken går fra den livlige stil til mere roligt 5:09, hvor de er nået ud af toget og gruppen er irriteret over, ikke at have fanget dem. Alt musikken slutter helt 5:10, hvor toget kører videre, mens de to fyre endelig er i ro og fred.