Indledning
Fotoet Dubbed Gaza Burial er taget af en svensk fotograf, Paul Hansen. Det blev taget den 20. november 2012 og den har vundet World Press Photo Award 2012. Det er taget i det lille land Gaza som ligger inde i Israel.

Indholdsfortegnelse
Motiv:
Komposition:
Personer
Tema
Fortolkning
Perspektivering
Oplæsnings-stykke
Min vurdering:

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Motiv: På billedet foregår der en muslimsk begravelses proces. Man ser en flok vrede, triste, stressede, bange og grædende mænd. De bærer to døde børn og deres far bliver båret længere nede af gaden. Mændene der bærer de døde må være ̊ familie eller bekendte til de døde. Det hele foregår i en meget lille sidegade, med høje huse og grå vægge.

Man kan se på billedet at miljøet er mindre udviklet og fattigt, men når man ser på mændene kan man se at der både er nogen der går med blazer og skjorter hv̊ilket stritter imod omgivelserne. Stemningen er meget følelsesladet, trist men samtidig er der også en følelse af vrede.

Komposition:
I forgrunden er de to uskyldige døde brød og de to mænd der holder dem.

I me̊ llemgrunden, ser man flere frustrerede mænd og de ̊ to børns døde far som også̊ bliver båret, der er også to hænder der stritter op fra mængden, som man også nemt lægger mærke til. I baggrunden ses der flere mænd, og gaden slutter. Billedet er taget i en blanding af fugle og normalperspektiv, for man ser ned på mændene men man er ikke mere end en halv meter over dem.

Billedet er halvtotalt fordi man ser ikke personernes ben. På fotoet er der tale om naturligt lys, det falder ned fra himlen. Der er også̊ skygger på billedet grundet de høje bygninger de er omgivet af.

Men de forreste mænd har ikke lys på hovedet og det ligner næsten at de går ind i et mørkt rum. Der lyst bag dem og mørkt foran, det symbolisere at de går imod en mørk fremtid, på grund af at der er krig, og de vil ̊ sikkert miste flere familiemedlemmer.