Helium | Analyse | 10 i karakter

Indledning
Kortfilmen Helium er fra 2014, og den er instrueret af Anders Walter. Kortfilmen vandt i 2014 en af de fineste priser indenfor filmbranchen.

Kortfilmen vandt en Oscar for den bedste kortfilm. Helium overholder en del af de genretræk, som en Kortfilm skal, f.eks.

Den er ikke længere end 30 min, man bliver kun præsenteret for få mennesker, og man kan fornemme en tydelig konflikt. Kortfilmen har en masse temaer som håb, fantasi og sygdom.

Det er de temaer, som skinner mest igennem i den her kortfilm. Enzo, som er en af hovedrollerne, prøver at give Alfred som er den anden hovedrolle tro og håb om, at der er et bedre sted end himlen, når man skal væk fra livet på jorden.

Uddrag
Filmen handler om den dødssyge dreng Alfred, som er indlagt på hospitalet. På hospitalet møder han den nye og lidt klodsede rengøringsmand Enzo

som Alfred skaber et rigtig godt venskab til. Alfred hører dag efter dag, at det næste sted han skal hen er Himlen, hvilket ikke er et hit hos ham, fordi at han synes, at himlen ser vildt kedelig ud.

Det fortæller han til hans nye ven Enzo, hvorefter Enzo fortæller ham, at der er andre muligheder end himlen, nemlig Helium.

Enzo fortæller gode ting til Alfred om Helium og vigtigst af alt, laver han adgangsbilletten til Helium Expressen, som skal hente Alfred når han skal forlade jorden.

Hverdag kommer Enzo ind på Alfred stue, og fortæller ham gode historier fra Helium, men en dag, hvor Alfred tilstand bliver dårligere, bliver han flyttet til en Stue som Enzo ikke har adgang til.

Det er ikke særligt godt, fordi Enzo stadig er i gang med historien om Helium og han mangler et par sidste vigtige detaljer, som han ikke har fået fortalt Alfred endnu.

Med hjælp fra den sygeplejeske, som skal holde øje med Alfred kommer Enzo indtil Alfred igen, og det bliver sidste gang

at Enzo besøger Alfred inden han stiger ombord på Helium Expressen, som har næste stoppested på Helium.

Berettermodellen er en måde at opbygge en film eller andre historier på, man ser ofte at film og andre historier er lavet efter berettermodellen.

Det første af de syv punkter i berettermodellen er anslaget. Anslaget giver os et lille indblik i filmen og sommetider også personerne.

Vi ser allerede anslaget i det første klip i filmen, hvor vi bliver præsenteret for filmens to vigtigste personer, Enzo og Alfred.

Præsentationen er det næste punkt i modellen. Præsentationen er, hvor vi får et lille indblik i hovedpersonernes, personlighed.

Præsentationen foregår umiddelbart efter anslaget, det er nemlig i det klip, hvor Alfred og Enzo falder i snak. Her fortæller Enzo om sin afdøde lillebror, som også var helt vild med luftskibe ligesom Alfred er.

Uddybningen, som er det 3 punkt, og nok også et af de vigtigste punkter i berettermodellen. I uddybning ser vi der, hvor Enzo og Alfred møder hinanden for anden gang i filmen.

Her får vi et indblik i at Alfred er dødeligt syg fordi, at han fortæller om, at han tit bliver fortalt, at han skal op i Himlen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu