Atombombe | Opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Problemformulering
Konklusion
Kildeangivelser

Uddrag
I den følgende skriftlige opgave SSO3 vil jeg arbejde med emnet ”Atombomberne under den kolde krig”, og nærmere se på atombomben ”little boy”.

Desuden vil jeg finde ud af på hvilken måde bombeangrebet på Nagasaki førte til kapitulationen og krigen sluttede.

Atomangreben på Hiroschima og Nagasaki den 6. August og 9. August 1945 har ind til i dag været de eneste to atomangreb i en krig.

Atomeksplosionerne har dræbt ca. 100.000 mennesker med et slag – det var næsten kun civilisister og tvangsarbejdere fra japanerne. Hen til 1945 døde ca. 130.000 mere, pga. sygdomme og følger af strålingerne.

Seks dage efter at den anden atombombe indslog i Nagasaki, gav Kajseren Hirohito i en tale den 15. August 1945 til udtryk at den ”store-ost-asiatiske-krig” nu har fundet en ende.

Med kapitulationen fand den 2. September 1945 også i asiene den 2. Verdenskrig en ende, efter at anden verdenskrig i Europa allerede havde været slut den 8. Mai. 1945.

---

I løbet af pazifik-krigen var de US-amerikanske styrker i 1944 og i starten af 1945, ved hjælp af taktikken ”island hopping” kommet meget tættere til den Japanske hoved ø.

I slaget om Marianen-øerne i sommer 1944 havde de erobret støttepunkter, som gjorde det muligt, træffe nogle steder i Japan. Ved en strategisk luftoffensiv havde de kunnet svække den Japanske krigsøkonomi.

I slagene ve Iwojima og Okinawa fra starten til midten af 1945 havde de arbejdet sig frem til udgangspositioner til senere laster på de Japanske hovedøer, som fik navnet ”Operation Downfall” og som skulle finde sted sent 1945.

I April 1945 brød UdSSR deres Neutralitets-aftale med Japan. Sovjetunionen havde lovet Trumans forgænger Franklin D. Roosevelt

at stige ind i Pazifikkrigen senest 3 måneder efter at krigen var afsluttet i Europa, som var et tidsrum der endte den 8. August.

---

Der var to bomber mere som der blev arbejdet på. At sprænge en bombe i Tyskland blev taget i betragtning, dog kapitulerede Tyskland i Maj. Derfor gjaldt al opmærksomhed nu Japan.

”Interim Committee” som kort efter Tysklands kapitulation blev grundlagt, skulle nu bestemme om bruget af bomben.

Den 10. og 11. maj 1945 i Los Alamos blev der aftalt at bomberne skulle ramme Japanske ikke ramte stor-byer med militære industrier. Det skulle bringe den største psykologisk virkning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu