Adolf Hitler | Historieopgave | 10 i karakter

Indledning
Adolf Hitler
d. 12. november blev Hitler arresteret for at han var med i ølstuekuppet.

Hitlers retssag begyndte d. 26. februar 1924 i München hvor han blev idømt 5 års fængsel fra d. 1 april 1924. Mens han var i fængsel, skrev han sin bog ”Mein Kampf”.

I hans bog betegnede han jøderne som nogle parasitter, rotter, vampyrer, som menneskehedens evige død og en pestilens værre end den sorte død.

Han opstillede også jøderne og tyskerne som modsætninger, og at de er hinandens naturgivne dødsfjender.

Ifølge Hitler var jøder ikke mennesker med en bestemt religion, men mere som nogle personer af en bestemt race. Efter første verdenskrig mente han også i bogen at jøderne måtte fjernes.

Det var meningen af han skulle være i fængsel i 5 år, men det endte at han var i fængsel i 9 måneder.

Fordi han blev løsladt d. 20. december 1924 fra fængslet. I hans fængsel tid var han i Landsberg fængslet i 9 måneder, og blev løsladt derefter.

Men et krav var da han blev løsladt, var at han ikke måtte holde offentlige taler, mens så ca. 3 år efter ophævede Bayern om at Hitler måtte holde offentlige taler. Så fra d.10. marts 1927 kunne Hitler holde taler igen.

Uddrag
I slutningen af februar 1933, stod rigsdag i brænd. Efter branden blev slukket, undersøgte man bygningen og det tyske politi fandt ud af at branden har været påsat i 21 steder i bygningen.

Man mistænkte at det var en 24-årig hollænder som hed Marinus Van Der Lubbe, han blev arresteret på stedet.

Hitler så en mulighed til at udnytte den panik der er blevet skabt til at forøge sine magtbeføjelser.

Da gerningsmanden, Marinus Van Der Lubbe, var med i kommunistpartiet, kastede man hurtigt skylden for branden på kommunister og andre venstrefløjspartier.

Hitler kunne nu sætte grundlæggende rettigheder ud af kraft og gennemføre love uden om rigsdagen.

Som noget af det første forbød Hitler det kommunistiske parti, og deres medlemmer blev fængslet og forfulgt over hele Tyskland.

Kommunister, Socialdemokratier, pacifister, kapitalister eller demokrater var hitlers fjendebilleder.

Hitler mente nemlig at de var skylden i at tyskland tabte 1. verdenskrig ig det var deres skyld at tyskerne var underlagt af de hårde fredsbetingelser i versilles – traktaten.

Hitler mente også at de i virkeligheden repræsenterede de rigtige fjender, jøderne. Han mente at jøderne arbejder sammen for at tage magten over andre folk og tyskerne.

D. 5. marts 1933 var der rigsdagsvalg, der opnår NSDAP 43,9% af stemmerne. Hitler er nu forbunds stærkeste kraft, og Franz Von Papen er blevet til et redskab i Hitlers hænder.

Efter præsident Poul Von Hindenburgs død d. 2. august 1934 overgik kommandoen over den tyske hær, Reichswehr, til Hitler uden noget kritik eller bemærkninger fra hærens side.

Fra den dag af begyndte Hitler at lade Reichswehr aflægge et løfte til sig, og han lod sig nu tiltale sig Fører af hæren og rigskansler.

Ved Hindenburgs død havde Hitler afskaffet præsidentembedet og nu kaldte sig selv kanslerembedet.

Da der skulle være valg om hvem der skulle være den nye tyske leder efter Poul Von Hindenburg, der vandt Hitler med 38 millioner stemmer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu