Det Multikulturelle Danmark | Synopsis Samfundsfag

Opgavebeskrivelse
- Hvad er integration?
(Redegørende)

- Hvorfor har mange muslimske indvandrere svært ved at integrere sig via bilagene?
(Analyserende)

- Hvorfor arbejder flertallet af muslimske indvandrere ikke?
(Diskuterende)

Problemformulering
Hvordan kan muslimske indvandrere integreres mest muligt i det danske samfund?

Indholdsfortegnelse
Problemstilling:
Arbejdsspørgsmål
- Arbejdsspørgsmål 1
- Arbejdsspørgsmål 2
- Arbejdsspørgsmål 3
Konklusion
Perspektivering
Litteraturliste

Uddrag
Integration betyder, at man samler noget eller sætter noget sammen, så det bliver en helhed, så når man taler om at indvandrerne skal integreres taler man i virkeligheden om at de skal være en del af det danske samfund, så det bliver en harmonisk helhed, at noget er harmonisk kender man fx fra musikken.

Hvis musikerne ikke er gode til at spille sammen, så lyder musikken sløj og så siger man, at det lyder urent eller at det ikke er harmonisk, sagt med andre ord så passer de forskellige musikinstrumenter ikke sammen, så derfor mener man, at det er bedst for samfundet hvis indvandrer og oprindelige danskere kan finde ud af at spille rent sammen.

Integration kan ske på flere måder, faktisk bruger man i samfundsfag tre forskellige begreber til at forklare det, pluralistisk integration, assimilation og segregation.

---
Der kan være flere årsager til, at muslimske indvandrere har svært ved at integrere sig i det danske samfund, det kan fx. være at man møder nye værdier og normer, der måske ikke er i ens eget hjemland og pludselig kommer til et land, hvor det er meget anderledes.

Mange begynder dermed at forlange ting som fx at få halal madprodukter, da man som muslim ikke må spise kød som ikke er halalslagtet. Mange indvandrer, der har boet i Danmark i flere år kan stadig tvivle på, hvad der forventes af dem eller hvad de kan gøre for at blive anerkendt som en integreret del af samfundet.

Mange muslimske indvandrer er splittet, da de har et ben i to kulturer den danske og den arabiske, mange er i en identitetskrise, da der er stor forskel på kulturerne.

I den danske kultur lægger man stor vægt på selvstændighed, mange mener at det er vejen for hvordan man bør leve sit liv, modsætning til den arabiske kultur, hvor man lægger stor vægt på at man skal gå hånd i hånd med normer og traditioner der er præget af religionen islam.

Mange muslimske kvinder mener at, der er strenge restriktioner i den arabiske kultur, som nogle kvinder er nødt til at bøje sig for, hvis man ikke vil gå imod ens kultur, traditioner, eller familiære.

Mange muslimer mener at danskere har mange fordomme og generaliserer, mange muslimer får en uddannelse, men får et problem når det kommer til at finde et job, da mange dømmer indvandrere ud for deres navne og udseende, selvom de ikke ved hvad de er i stand til eller hvad de kan.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu