Indholdsfortegnelse
1. Hvad er winefamlys USP?
2. Analyse af hvorledes Winefamly forsøger at positionere sig på det danske marked.
3. Udarbejdelse af en persona af en typisk Winefamly-kunde samt begrundelse af valg.
4. Analyse af Winefamlys brug af prisparameteren
5. Analyse af Winefamlys sortiment
6. Fordele/ulemper for Winefamly ved at indkøbe direkte ved producenten og dermed styre hele distributionskæden.
7. Diskussion om enighed vedrørende følgende citat af Morten Strunge:

Uddrag
3. Udarbejdelse af en persona af en typisk Winefamly-kunde samt begrundelse af valg.

Martin er 45 år og bor i København Nord. Han har været gift med sin kone, Anette, i 15 år og sammen har de to piger på henholdsvis 15 og 19 år. Martin er uddannet erhvervsøkonom og arbejder hos skattestyrelsen i København. Familien bor i et større parcelhus på 185 kvm, og han har en årsindkomst på over 650.000 kr. og de er dermed en del af middelklassen.

De sidste 10 år har Martin drukket en del vin, men specielt de sidste par år har Martin været en passioneret vindrikker. Han køber en flaske vin minimum to gange om ugen, typisk en eller to midt på ugen og en eller to i weekenden, oftest om lørdagen. Han nyder gerne et glas vin eller to til aftensmaden på en gennemsnittelig dag, og gerne en hel flaske til desserten om lørdagen. Om lørdagen har Martin og Anette ofte besøg af et venne-par som også gerne medbringer en flaske eller to. Martin og Annette inviterer ofte børnene med på små oplevelser.

Når han køber en flaske vin, lægger han stor vægt på kvaliteten, dermed behøver det dog ikke at være den dyreste eller flotteste fra hylden, for Martin tror på at prisen ikke kvalificerer vinen.

Denne persona er en typisk persona for winefamly i og med at winefamly henvender sig til den travle familie, som er kvalitets- og socialt orienterede. Martin er en del af den moderne familie som har travlt i hverdagen, og som gerne vil betale sig fra de trælse opgaver. Derudover er Martin også typen som holder af faste rammer og planer, og en abonnementsløsning er derfor oplagt for en type som ham.

4. Analyse af Winefamlys brug af prisparameteren

Man kan argumentere for at Winefamly benytter sig af sine medlemskaber til markedsføring, ved de mange fordele som kunderne opnår gennem medlemskab, bl.a. i form af smagsprøver samt den førnævnte gode hvor varerne bliver solgt til indkøbspris.

Under disse medlemskaber er det også at prisdifferentieringen forekommer, i og med at Winefamly tilbyder ’normalt’ medlemskab men også luksusmedlemskab, som indebærer at man må købe op til 24 flasker vin fremfor kun 12 flasker vin, som er begrænsningen på et normalt medlemskab.

Ved fastsættelse af sine priser benytter Winefamly sig af pris-strategien break-even, da virksomheden fastsætter priserne så de kun lige netop får dækket sine variable omkostninger i forbindelse med produktet, og det er altså ikke selve produktet, men medlemsskabet som virksomheden tjener på.

Hvis man ser på priselasticiteten på en flaske vin, vil man umiddelbart kunne konkludere at der er stor elasticitet, i og med at efterspørgslen efter produktet er let påvirkelig, og jo dyrere vinen er, jo lettere påvirkes efterspørgslen ved en eventuel prisnedsættelse, da den procentvise besparelse øges jo dyrere produktet er.