Voksne mennesker kan godt tale om sex | Analyse | K.M.G

Indledning
Livet handler nu engang ikke bare om at jagte lykken. Livet handler også om forpligtelser og om at gøre det rigtige-

Over hele verden lever vi i en tid hvor, vi vælger at få børn, om det er børn vi selv skaber eller adoptionsbørn ændre ikke det faktum, at vi som forældre giver os selv forpligtelser overfor det vi har.

Det er dog ikke altid, at forældrene lever op til de forpligtelser, der er sat. De vælger i stedet at prioritere deres egne selvrealisering, frem for at påtage sig det ansvar og give den omsorg, som et hvert barn fortjener.

Det store spørgsmål er, hvordan barnet bliver påvirket efter de valg og prioriteter forældrene vælger at tage, og om barnet senere vil kunne forstå forældrenes valg.

Alt dette er noget Katrine Marie Guldager tager op i sin novelle ”Voksne mennesker kan godt tale om sex”, som er udgivet i år 2009.

Uddrag
Man kan tydeligt mærke gennem hele fortællingen, at forholdet mellem Louise og hendes mor ikke er særlig godt.

Louise virker rigtig skuffet og ked af det over, at hendes mor forlod hende og resten familien. ”Hendes lange fletning er den samme som dengang, hun forlod os (s.1, linje 49-50)”.

Her benytter hun ordet ”forlod”, hvor hun i stedet kunne have sagt ”dengang hun rejste”. Ordet forlod fortæller læseren, at hun føler, at moren forlod hende og man får sat sine tanker over på savn og sorg.

Dette er også det første af mange hints vi ser på det dårlige forhold mellem mor og datter. Louise fortæller derefter, at hendes mor er en gåde og kilden til uro ”Min mor er en gåde for mig.

Altså ud over at hun er en kilde til uro. Så sjovt var det heller ikke at være alene med min far og min søster (s.1, linje 61-62)”.

Louise sammenligner i overstående citat sin mor med en gåde, hvilket giver læseren en fornemmelse af, at Louise ikke kender sin mor særlig godt, og har svært ved at gennemskue hendes tanker.

Hun fortæller ligeledes, at hun er en kilde til uro samt at det på ingen måde var nemt efterfølgende med hendes far og søster.

I og med, at hun stadig føler sig forladt af sin mor, gør det også, at hun ikke er kommet sig efter den ”uro” hendes mor skabte den gang.

Moren er godt klar over, at det var forkert af hende at forlade sin familie, og hun prøver derfor at komme med en god forklaring, så hun kan få det bedre med sig selv, i stedet for oprigtig at undskylde til Louise for hendes fejltagelser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu