Voksent menneske ser TOTALT latterligt ud på… | Analyse

Indledning
Livets cyklus er skræmmende, og alle skal igennem den. For de fleste mennesker er det hvert fald skræmmende. Klummen ”Et voksent menneske ser TOTALT latterligt ud på et elløbehjul ... eller hvad?

Jeg er ikke længere sikker, efter at det i weekenden viste sig, at der skal to hjul til en tango” skrevet af Rasmus Romulus Palludan, og udgivet i Jyllands-Posten, den 30. juni 2019, sætter fokus på livet, med el-løbehjulet som dæknavn.

Der vil medfølge en analyse af klummen med særligt fokus på tekstens indhold, hensigt og sproglige- og stilistiske virkemidler. Afslutningsvis med en vurdering af skribenternes medievalg og tekstens gennemslagskraft.

Uddrag
De tre ovenævnte faser er i overført betydning livet, og dens faser heraf. Fase 1 består af den tidlige ungdom, som ses på det valgte sprog i netop denne oplevelse. (107-108)

”Indre og altid stædige drengerøv”, (114) ”læderjakke og solbriller”, (136-137) ”Lød den egentlig ikke lidt som en nuttet Pikachu?”, her sammenlignes med Pokemon Go, som er et spil, (140) ”dåsebajer” (117)

”John Travolta i ”Grease””, han sammenligner sig selv med John Travolta, som ligeledes går fra drengerøv til mand i filmen ”Grease”.

Derudover beskrives usikkerheden der oftest er at finde i denne periode i livet, (110-112) ”Min ven vil nok synes, at jeg er sjov”. Her går han meget op i, hvad hans ven tænker om ham, og vil gerne have, at han synes han er sjov.

Da det lykkedes, reagerer han positivt, (175-176) ”Succes! Min ven gnægger med mig i barens døråbning…”. I det sidste stykke fra linje 145-185 i fase 1, bliver han overlegen og omtaler andre cykellister nedladende og hæver sig selv over andre på en barnlig måde.

Fase 2 består af en mere moden periode, hvor han forsøger at slå sig ned. (188-189) ”Slubrer øl og hører musik”, ”slubrer” indikerer mere modenhed, fremfor at ”bunde” eksempelvis. (200-204)

”Måske er det lidt med kærlighed til elløbehjul som med kærlighed til mennesker: Når først en forelskelse er i gang, så sættes fornuften kortvarigt ud af spil.”

Her er han klar over, at kærlighed går op og ned ligesom livet, og ligesom hans holdning til el-løbehjulet.

Her bliver han mere modig og sammenligner sig selv og hans holdning/position med (217-218) ”Klokkeren-fra-Notre-Dame-positur”, som er et skridt i modningsfasen, fremfor John Travolta.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu