“Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage” | Analyse

Uddrag
Kronikken “Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage” er skrevet af den danske politiker Pernille Skipper. Artiklen er publiceret d. 04.10.2018, i Jyllands Posten, som er en højreorienteret avis. Pernille Skipper udtrykker en klar foragt for Dansk Folkepartis politiske budskaber og hvordan de overtager Dannebrog og forsøger at associere deres parti med hvad dansk nationalfølelse er. “Vi kan gøre to ting nu.

Vi kan dukke nakken og skamme os, når vi siger at vi er danskere.

Måske endda have en dårlig smag i munden, når vi sætter flag i fødselsdagskagen, fordi vi synes, at det minder om Dansk Folkepartis småtotalitære verdenssyn. Eller vi kan tage vores Danmark tilbage”. Skipper stiller spørgsmålstegn ved, hvem der har rettigheden til at bestemme, hvornår man er en rigtig dansker?

I kronikken præsenterer Skipper sine holdninger omkring Dansk Folkeparti`s udbredelse af politiske budskaber, samt hvorledes hun mener mangfoldigheden burde se ud i Danmark.

Skipper fungerer som både ekspert, da hun har erfaring på området, og teksten fremstår holdningspræget og argumenterende og Skipper tilkendegiver personlige meninger og tager afstand fra hvorledes Dansk Folkeparti forsøger at afskærme nogle, fra at deltage i det danske fællesskab, baseret på deres ophav.

Dansk Folkeparti har en holdning omkring danskhed, som Pernille Skipper ikke deler. Hun peger på uretfærdighed ud fra mangfoldighed: Hendes hensigt med teksten, er at tage Dannebrog tilbage fra Dansk Folkeparti. Så vi kan sikre os det gode gamle Danmark med ytringsfrihed og social lighed.

I kronikken tager Pernille Skipper stærkt afstand fra Dansk Folkepartis “opskrift” på, hvad det vil sige at være dansk og hvorledes DF forsøger at overbevise danskerne om, hvad det vil sige at være “rigtig” dansk.
Man læser ikke mange linjer, før læseren præsenteres for Skipper’s budskab “(...) DF’erne taler altid om, at vores land og nationalitet er truet - og “de er de store redningsmænd” forstås.

Målet er selvfølgelig, at de vil kobles til alt, der er dansk, hjemligt og trygt. Men de nøjes ikke længere med at omklamre danske symboler på en måde, der nærmest må gøre Dannebrog utilpas” (ll. 8-17). Ved at synliggøre budskabet allerede i starten af teksten, opnår læseren hurtigere end forståelse herfor, hvilket også kan hjælpe afsenderen med at vække interesse hos modtageren.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu