Vi er røde, vi er hvide | Analyse | Micheal Bruun

Indledning
”Vi er røde, vi er hvide” er skrevet af Micheal Bruun, Jarl Friis-Mikkelsen og Henrik Bødtcher, som alle har en relation til musikken.

Sangteksten er brugslyrik, i det at sangen er skrevet til et bestemt formål. I denne forbindelse som slagsang for det danske fodboldlandshold til VM-slutrunden i 1986.

Det er et lyrisk digt, dette er kendetegnet ved at beskrivelse af stemning, følelser, sansninger og / eller tanker.

De stilistiske virkemidler er udelukkende positivt ladede ord, der er med til at hylde det fantastiske og sammenholdet ved fodbold.

Eksempelvis ” Vi står sammen, side om side ” og ” Vi må kæmpe for det land ”. Sangteksten er skrevet i bundet form, hvilket vil sige at der optræder fast rim og rytme.

Indholdsfortegnelse
Kildeliste:

Uddrag
I forhold til linjer i plakaten, opstår der midterkomposition, en linje fra Dannebrog til hånden med penslen. Linjen er med til at skabe en fornemmelse af struktur.

Derudover også konnotationer i retningen af ro og harmoni. Plakatens budskab ligger i penslen, som er den der maler det blå EU-flag over til Dannebrog.

Denne pensel ligger indenfor det gyldne snit. Det gyldne snit er også med til at skabe harmoni, ligesom midterkomposition.

Det klare nationale symbol på plakaten er Danmarks flag, Dannebrog. Flaget symboliserer det forpligtende og identitetsskabende fællesskab.

Dannebrog fremstår tydeligt. I forhold til plakaten er det meget symbolsk at male det røde flag over det blå.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu