Vi er røde, vi er hvide | Analyse | Micheal Bruun

Indledning
”Vi er røde, vi er hvide” er skrevet af Micheal Bruun, Jarl Friis-Mikkelsen og Henrik Bødtcher, som alle har en relation til musikken. Sangteksten er brugslyrik, i det at sangen er skrevet til et bestemt formål.

I denne forbindelse som slagsang for det danske fodboldlandshold til VM-slutrunden i 1986. Det er et lyrisk digt, dette er kendetegnet ved at beskrivelse af stemning, følelser, sansninger og / eller tanker.

Uddrag
I 2015 blev Dansk Folkepartis EU-kampagneplakat offentliggjort til deres event ” Jeg stemmer nej den 3. december ”. Plakaten skulle appellere til den generelle EU-modstander, uden at bringe emnet for afstemning ind i plakaten.

For at analysere plakaten og komme tættere på tankerne bag, vil det være en god ide at analysere på forskellige niveauer. På det denotative niveau, ses der på dette billede et halvt Dannebrog og et halvt EU-flag.

I midten ses en pensel, som er ved at male EU-flaget over af Dannebrog. Hvis der herefter dykkes et niveau længere ned, kigges der på det konnotative niveau.

Her ser man eksempelvis på farver og farvesymbolik, linjer og nationale symboler. I forhold til farverne på plakaten er det primærfarver. Den røde farve som bruges i sammenhæng med flag, symboliserer stolthed og styrke.

Blå symboliserer fred, sammenhold og tillid. Sidst symboliserer farven gul håb og glæde. I forhold til linjer i plakaten, opstår der midterkomposition, en linje fra Dannebrog til hånden med penslen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu