Ved Vejen | Analyse | Herman Bang

Indledning
I dette essay vil jeg fokusere på hverdags melankoli. Jeg vil inddrage mine egne holdninger, finde konkrete eksempler og bruge tekstgrundlaget som er Romanen ”ved vejen” som er skrevet af Hrman¬ Bang i 1886

”Derfor er melankoli godt” i dagbladet ALT.dk skrevet af Birgitte Aabo i 2013’, ” Ondt i hverdagslivet” i Weekendavisen skrevet af Anderes Boas skrevet i 2019 og til sidst har jeg valgt at kigge på ”Æsel” fra ”Peter plys”.

Uddrag
Hverdagens melankoli er noget der fylder meget i Danmark. Mange ser hverdags melankoli som en sygdom, hvor man har brug for hjælp af nogle faglige personer indenfor området.

Men man kan vel også have dårlige dage hvor alt bare ikke spiller som det plejer? Man siger at Danmark er et af de lykkeligste lande, hvor normen er at man skal være udadvendt og smilende i Danmark.

Dette vil også sige at alt skal gerne se perfekt ud i ens liv, selvom det måske ikke er. Derfor er det store spørgs¬mål om hverdags melankoli kan konstateres som en sygdom, eller om det er noget vi alle har inden i os?

Jeg har selv erfaret at hverdags melankoli er noget vi alle har, dog vil jeg ikke betegne det som en sygdom, men mere noget vi alle har i os, da man ikke kun kan have gode dage.

Melankoli kan skabes af mange ting hvis det regner udenfor kan man blive mere trist, hvis man ikke selv føler at man kan leve op til alle kravene man har, når man er ung.

Derfor er der utrolig mange faktorer der spiller ind, hvor de kan være med til at hverdags melankoli bliver en daglig ting som mange folk oplever.

Jeg har haft en oplevelse hvor jeg var meget trist i en længere periode. Min farmor lå på sygehuset i 5 måneder, da hun havde kræft.

Jeg var på sygehuset hver dag ved hende, da hun betød meget. Jeg var meget trist og ked af det hver dag, og blev tit spurgt om hvorfor jeg ikke sov med mine veninder i weekender, og om hvorfor jeg ikke kunne være så meget sammen.

Jeg var ked af at jeg ikke kunne være sammen med mine venner som jeg gjorde før, da jeg valgte at prioritere familien. Disse måne-der var hårde, men jeg vil ikke betegne det som en depression eller noget jeg skulle have hjælp til.

Dette var en slags hverdags melankoli, da det var noget der skete i øjeblikket som gjorde mig trist og ked af det.

Jeg tror at det er vigtigt at huske på, at der er forskel på hverdags melankoli, hvor man bare har nogle triste dage, end hvor man er mere melankolsk hvor man her har depressioner, hvor man har brug for professionel hjælp.

Anders Fogh ytrer ” Tidligere var det tilstrækkeligt at udføre sit arbejde. Der var ingen, der interesserede sig for, om man var glad imens, men nu skal man også være glad for at tage på arbejde og holde af det, man beskæftiger sig med.

Og er det et problem at føle sig så glad for det hele, må vi løse det ved at medicinere” (Fogh, S 3, L 11-14).

I dag skal du være glad og udadvendt hele tiden og overalt hvor du er, hvis man derfor ikke er glad, mener folk at man er nødt til at medicinere eller søge hjælp.

Hvilket jeg mener er forkert, da man skal have lov til at have nogle dage hvor man ikke er i ligeså godt humør.

Der kan være mange faktorer som spiller ind, så det gør at man eksempelvis ikke lige er glad i en dag ”Jeg ved, at det kræver, at jeg finder bestemte sider af mig selv frem.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu