Ved vejen | Analyse | Herman Bang | 10 i Karakter

Indledning
Jeg skal analysere romanen: Ved Vejen. Bogen er skrevet af Herman Bang og udgivet i 1886. Jeg vil starte med et resume af romanen, derefter gennemgå opbygningen af novellen og dets indhold

med særlig fokus på impressionisme og naturalisme, lave en fortolkning omkring tema og budskab med eksempler fra bogen og afslutte med en konklusion.

Historien foregår i en lille landsby hvor der er en togstation. Stationsforstanderen er Hr. Bai og han får hjælp af hans kone Katinka. Et tog kommer med frøken Abel, også kaldet Ida-yngst af sin moder, og Hr. Huus som er den nye forvalter.

Uddrag
Huus igen. Bai modtager Katinka da hun kommer tilbage til landsbyen. Katinkas sygdom bliver værre, og hun har svært ved at gå, derfor bliver hun passet af Maria.

Til trods for sygdommen gør hun meget ud af Bais fødselsdag og tilbereder mange retter. Helbredet bliver ikke bedre og Katinka dør. Bladene falder og det er blevet efterår.

Ved begravelsen bliver en bryllups salme sunget, som hun havde ønsket. Bai søger selskab mere og mere ved familien Abel.

Kiær vil gøre Bai gladere og tager ham derfor med til København. Da Bai ankommer til landsbyen igen, bliver han mødt af familien Abel. Ida-yngst skal rejse og bliver taget afsked med ved togstationen, af familien.

Bai sludrer og hygger sig med Louise-ældst. Hovedpersonerne i romanen er Katinka, Bai og Huus, med flere bipersoner. Katinka er 32 år og ulykkelig gift med Bai.

Hun passer ind i rollen som den typiske kone, da hun passer huset laver mad osv. Er meget ansvarlig og følger samfundets normer, da hun ikke vælger at lytte til sit hjerte og forlade Bai.

Bai er en typisk person i kontekst med tiden, han er en man chauvinist og det er også en af grundene til at han ikke føler noget jalousi overfor Huus, da Huus ikke er en ordentlig man. Flirter med kvinder og er Katinka utro, da hun er syg.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu