Indledning
Kronikken ”Uspiselige spisesedler” er skrevet af den danske præst, foredragsholder og forfatter Johannes Møllehave (f. 1937). Kronikken blev udgivet i Politiken, d. 6. september 2008.

Den handler om at Johannes Møllehave mener at ”sladderen er blevet ubegrænset”, hvilket derved er hans påstand. Kronikken er derfor nærmest et langt belæg for denne påstand.

Han kritiserer de aviser der har deres forsidescoops stående på diverse såkaldte spisesedler overalt i byerne hvor der sælges aviser

altså aviserne B.T. og Ekstra Bladet – sensationspressen som Johannes Møllehave kalder dem, det som mange flere nok kender som formiddagsaviserne.

Uddrag
Johannes Møllehave bruger flere gange børn i sin kronik, og han opbygger derved en form for trusselsargument, der siger, at hvis der ikke bliver grebet ind, kan det i værste tilfælde komme til at gå ud over vores børn.

Bl.a. også da han indirekte siger, at de to aviser er hykleriske, da han nævner at børn på vej til skole ser ting på spisesedlerne, som redaktionerne mener ingen børn burde have set (l. 104).

Som tidligere nævnt henviser Johannes Møllehave til en del kendte, og i endnu højere grad anerkendte, personer i forbindelse med nutidens sladder.

Han henviser specielt til H.C. Andersen og flere af hans eventyrer og fabler, men også personer som Poul Henningsen, Storm P., Jesus, Einstein og Benny Andersen bliver nævnt i teksten.

Man kan altså ikke kritisere Johannes Møllehave for ikke at henvise til nogle personer som alle kender eller har hørt om. Når man bruger personer som disse, og de ting de har sagt, til at underbygge ens påstand med belæg, kaldes det for autoritetsargumenter.

Alle personerne vil betegnes som vertikale opinionsledere, da de alle befinder sig på et højere niveau – dette kommer selvfølgelig an på hvem det er der læser, men for den gennemsnitlige Politiken-læser må de vurderes til at være vertikale i stedet for horisontale.