Tykke Ida | Analyse | DR | 10 i Karakter

Indledning
Vores samfund er blevet mere præget af et behov for anerkendelse i de seneste år. De sociale medier spiller en stor rolle, fordi her iscenesætter de fleste mennesker sig bedst muligt for at fremstå som om man lever det perfekte liv.

Men her skiller Ida sig ud af mængden i hendes dokumentarserie ved navn ”Tykke Ida”, hvor hun er bundærlig om mange svære ting i livet.

Vi lever i en tid, hvor vi i en stor stigende grad bliver mere individualistiske og der skal træffes mange forskellige beslutninger.

Disse beslutninger kan være skæbnesvangre for, om vi kan opnå den lykke, som vi alle stræber efter.

Men er vi overhovedet i stand til at skulle træffe livsvigtige beslutninger på egen hånd for inderst inde har alle vel brug for, at man bliver bekræftet i de beslutninger vi tager.

Uddrag
Det individualistiske individ har stadigvæk en længsel efter at være en del af noget. I kronikken ”Min genration savner et ”vi” skriver Tenna Ida Udesen at når jeg`et fortæller beretninger om eget liv

så bliver det ofte personificeret gennem et man. ”Når individet bruger et man i stedet for et jeg i sin fortælling, kan det retorisk tolkes som et behov for fællesskab.” (side 2, klumme 2, linje 5)

Hun skriver at hun selv er barn af voksne, der stræber efter lykke, men endte i forlis. Hun er født i start 90`erne og ligeså vel, som mange af hendes veninder er skilsmissebørn er hun ingen undtagelse.

Hun har fundet ud af hvad der mangler i hendes tilstedeværelse ”Når jeg med jævne mellemrum overvældes af depression eller stivner af angst, forstår jeg, hvad der mangler i min tilværelse: Fællesskab” (side 1, underrubrik).

Fællesskab er når vi hver især hele tiden bidrager til at skabe det. Men hvad når vi ikke har noget at bidrage med til fællesskabet er vi så dømt ude af fællesskabet?

Fordi alle skal da have ret til en plads i fællesskabet og det kræver et samfund med en høj sammenhængskraft og en evig respekt for forskelligheder.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu