Trekantsdrama | Tulle i nervekrigen | Samuelsen ydmyget

Indledning
Trusler, bedrag og snak i krogende er Ekstra Bladets tilgang til de oprørske finanslovsforhandlin- ger, i en usammenhængende blå regering. Men hvor dårligt står det til i statsministeriet?.

Ekstra Bladet beskriver i følgende artikler; ”Trekantsdrama som sæbeopera (13/12/17)”, ”Tulle vandt nervekrigen (09/12/17)” og ”Samuelsen ydmyget (20/12/17)”

hvordan og hvorledes for- handlingerne føres frem i lyset. Ekstra Bladet beskriver den store konflikt mellem de 3 partiledere Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Kristian Thulesen-Dahl. De graver sig ind under kødet og kårer vindere, samt tabere.

Indholdsfortegnelse
Trekantsdrama som sæbeopera – Tulle i nervekrigen – Samuelsen ydmyget (analyse)
Blikkende blålys – Der findes altid en taber. (analyse)

Uddrag
Ekstra Bladet er en tabloidavis. Tabloidaviser er meget sensations –og underholdningspræget. Avisen har som regel ikke ret mange abonnenter, modsat en omnibus, men derimod mange salg som sker ved håndkøb.

En tabloidavis skal derfor kunne tiltrække eller vække interesse i personer. Det gør Ekstra Bladet for eksempel ved lave en fængende overskrift.

Det ser man i alle 3 artikler ”Samuelsen ydmyget” ”Trekantsdrama som sæbeopera” og ”Tulle vandt nervekrigen”. Disse over- skrifter fanger individet, og får os automatisk til føre vores blik over artiklen, og se nærmere på dem.

Men udover overskriften bruger Ekstra Bladet også de 5 nyhedskriterier (AVISK): Aktualitet, væsentlighed, identifikation, sensation og konflikt.

Når man ved at Ekstra Bladet er en tabloidavis, så har de mere fokus på sensation, væsentlighed og konflikten, da det pirrer os og giver os lyst til at læse nyheden.

Vinklingen er også vigtig indenfor tabloidgenren. Vinklingen af nyhederne er væsentlige for Ekstra Bladet, for at kunne hive kunder i biksen.

De gør det ved at fremstille kendte personer, altså et individ i sammenhæng med en aktuel konflikt for eksempel i artiklen ”Samuelsen ydmyget” kan man med det samme fornemme på det store billede at Samuelsen er blevet ydmyget.

Man kan bl.a. se det på hans mimik, altså ansigtsudtrykket. Udover dette er hans hoved lagt lige ved ordet ”ydmyget”. Som opsummerer hans status.

Derudover er vinklingen mere fokuseret på det menneskelige fremfor en artikel med en masse ekspertviden. Det menneskelige er med til at hobe konflikten op som Ekstra Bladet lever af. Det er også med vilje at de har valgt at stille partilederne op mod hinanden.

I stedet for at komme med en objektiv vinkling, bruger de det til at skabe en spænding hos læseren. Ekstra Bladet har partskilder fordi de vil opnå læserens fulde opmærksomhed.

Det sker, når man for eksempel møder et velkendt ansigt såsom Anders Samuelsen, Lars Løkke eller Tulle. Det er også med til at skabe en større konflikt, fordi man som læser ligger inde med en interesse i situationen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu