Too good to go | Analyse

Indledning
Madspild er et udbredt emne verden over, da det har en betydelig effekt på vores miljø, klima og samfund. I 2019 gik 931 mio. tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN .

Det svarer til, at hver indbygger på verdensplan i gennemsnit spilder 121 kilo mad hvert år. Størstedelen af madspildet sker i husholdningerne, men detailbranchen og fødevaresektoren står også for en stor andel af madspildet.

Flere steder spildes også fødevarer, som aldrig er nået ud til forbrugeren. Det er fx fødevarer som går til spilde under produktion, opbevaring og forarbejdning.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Virksomhedskarakteristik 3
- Værditilbud 5
- Kundesegmenter 5
- Kunderelationer 5
- Kanaler 5
- Samarbejdspartnere 5
- Nøgleaktiviteter 5
- Nøgleressourser 6
- Omkostninger 6
- Indtægter 6
Valg af målgrupper 6
- Conzoom®-modellen 6
- Segment 1 6
- Segment 2 7
- Segmentets størrelse og vækst 7
- Mulighed for kontakt med segmentet 8
- Omkostninger ved bearbejdning af segmentet 8
- Konkurrence om segmentet 8
- Valg af målgruppestrategi 9
Udsagn 9
- Too Good To Go benytter sig af nærmarkedsmetoden når de går ind på nye markeder 9
- Det primære købemotiv der er i spil når en forbruger bruger Too Good To Go, er det funktionelle købemotiv 9
Udfordring 9
Konklusion 10
Bibliografi 11

Uddrag
Too Good To Go arbejder for at påvirke politikkere i Danmark og EU til bedre lovgivning mod madspild. Herudover engagerer virksomheden sig i sociale projekter med fokus på madspild

og samarbejder med flere uddannelsesinstitutioner for at uddanne og inspirere til at gøre noget mod madspild. Virksomheden har blandt andet været initiativtager til ny datamærkning af fødevarer, for at reducere madspild.

Foreløbig er virksomheden aktiv i ni lande heriblandt Danmark. Virksomheden har formået at redde over 10 mio. måltider, og sparret mere end 20.000 tons CO2 i de ni lande. Heraf har de i Danmark redet ca. 3 mio. måltider, og sparret mere end 6.000 tons CO2.

Virksomheden havde i 2017 et underskud på 21 mio. kr. på grund af store investeringer i udvikling af konceptet og international vækst.

I 2020 havde de resultat på -144 mio. kr. hvilket blandt andet er en effekt af Covid-19’s restriktioner, og nedlukninger af restauranter mm.

---

Kanaler
Too Good To Go kommer direkte ud til kunderne, gennem deres hjemmeside, app, sociale medier og influencer.

Deres hjemmeside er let tilgængelig for virksomhederne, hvis de ønsker at tilmelde sig Too Good To Go’s ordning.

App ‘en er herudover også let tilgængelig for forbrugeren at benytte. Sociale medier er gode til at udbrede konceptet til især den unge generation, men også får den mere middelalderen aldersgruppe.

Ved brug af influencer rammer man igen den unge generation, da kendte ofte bliver set som pålidelige og trendsættere, og dermed en Influent for vores forbruger.

Kigger vi på de indirekte kanaler, som virksomheden ikke selv er herre over, finder vi blandt andet omtale. Omtale er en vigtig faktor, da andres oplevelser smitter til deres omgivelser.

Samarbejdspartnere
Too Good To Go vil gerne uddanne og inspirere til at gøre noget for at undgå madspil, og derfor har de samarbejder med uddannelsesinstitutioner.

Herudover har investorer, som hjælper med likviditet samt erfaring og kompetencer. Virksomheden understøtter Apple Pay samt betalingskort, og man kan tilføje sit betalingskort til app’en

Nøgleaktiviteter
Virksomheden arbejder hårdt for reducering af madspild og CO2-udledning, og arbejder derfor mod at påvirke politikkere til en bedre lovgivning mod madspild.

Herudover har de været initiativtagere til en ny datomarkering, så man undgår at smide friske madvarer ud. Udover de ting, som i den grad styrker virksomhedens CSR

findes der også nødvendige aktiviteter, for hele tiden at være med i gamet. Først og fremmest skal virksomheden fastholde et solidt og loyalt bånd til sine samarbejdspartnere

da de er nogle af grundstenene for at holde virksomheden oppe. Derudover skal platformen hele tiden følge med udviklingen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu