Tale | Noter Analyse | Leonardo DiCaprio

Indledning
I denne tids samfund bliver klimaforandringer diskuteret rigtig meget og rigtig ofte. En global opvarmning ER i gang, og klimaet forandres overalt på jorden.

Vejret bliver meget mere ekstremt med skovbrande, store oversvømmelser, indlandsisen smelter og så meget mere.

Hvis ikke vi mennesker begynder at tage mere ansvar i forhold til klimakrisen, så vil vi ende med at opbruge jorden meget hurtigere end forventet.

Derfor er det vigtigt, at folk som Leonardo DiCaprio begynder at kæmpe offentligt og bakke op omkring klimaforandringer

fordi det er rollemodeller som ham, som får mennesker til at tænke mere og mere omkring klimaet, fordi det er personer vi ser op til.

Uddrag
Man kan diskutere, om Leonardo DiCaprio har høj etos. På den ene side har han høj etos, fordi han virker meget troværdig, og derudover er han en person, som man kender fra filmverden

som man på en måde er vokset op med, og derfor kan man føle, at han er moralsk eller etisk korrekt, når han formidler hans meninger til modtagerne.

På den anden side kan man diskutere, at han har en lavere etos, fordi Leonardo som sagt er en skuespiller og i realiteten ikke ved specielt meget om emnet i forhold til en der har specialiseret sig indenfor området.

På grund af dette kan det være svært for Leonardo at virke troværdig nok til at have en meget høj etos. Han henviser selv til sin manglende naturvidenskabelige baggrund, når han siger:

“Jeg er ikke videnskabsmand, men det behøver jeg heller ikke være.” Her vælger han i bund og grund at sige, at man ikke skal stole på ham, men derimod stole på de videnskabsmænd som har givet os disse prognoser.

Dette er med til at give ham høj etos, fordi han nemlig ikke står og siger, at man skal stole på ham, fordi han ved bedst

men tværtimod skal man stole på de mennesker, der har en viden om emnet, hvilket er med til at gøre ham troværdig, så man stoler på ham.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu