Syltede gulerødder | Rapport | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Formål:
Teori:
Materialer:
Metode:
Resultater:
Diskussion:
Konklusion:

Uddrag
Formål:
Formålet med forsøget er at finde ud af hvordan salt og sukker påvirker gulerødders sprødhed, både hver for sig og blandet sammen.

Teori:
Osmose:
Ved osmose sker der en diffusion af vand, det vil fx gå fra en høj koncentration til en lav koncentration.

Rundt om gulerødderne er der en semipermeable membran, der kan afgrænse for salt og sukker, men ikke for vand.

Salt og sukker binder vandmolekyler, hvilket vil sige at der er færre frie vandmolekyler uden for guleroden.

Da mængden af frie vandmolekyler er højere inden i guleroden vil de diffundere fra høj til lav koncentration og i dette tilfælde ud af guleroden. Det vil resultere i vægttab.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu