Indledning
Det er ikke altid let at være elitesportsudøver, det er det heller ikke for elitesvømmerne. Der er både fysiske og psykiske udfordringer ved elitesvømning, som svømmerne selv uddyber.

Dokumentaren udgivet på DR1 med navnet ’Svømmestjerner - under overfladen’ giver seeren et blik bag kulissen i det ikke så lette elitesvømnings miljø.

Hvordan ser svømmerne deres tid som elitesvømmer og er det noget de vil anbefale andre at gøre?

Uddrag
Et andet vigtigt punkt hvor der er brugt kamerabevægelsen zoom er ved (00:05:25-00:05:42) hvor der bliver nævnt ”Det er ikke kun tonen der ændrer sig på det nationale træningscenter, men også metoderne.

Svømmernes vægt kommer hurtigt til at spille en væsentlig rolle” hvor der sammentidig med dette zoomes ind på den vægt træneren Mark Reagan holder i hånden.

Dette er med til at vise en tydliger pointe end hvis man kun havde snakket om vægten. På samme tid er dette en af problemstillingerne som har gjort svømmernes liv som elitesvømmer svært.

For nogen er det gået så ekstremt for sig at svømmerne har udviklet spiseforstyrrelser på baggrund af de ugentlige vejninger.

Igennem dokumentaren er et der anvendt koldt lys. Dette lys kommer til udtryk ved de blålige nuancer og toner klippene har.

Dette er et virkemiddel der er med til at skabe en mere hård og anspændt stemning, hvilket giver en god effekt i forhold til emnet om det hårde liv som elitesvømmer.