Svømmestjerner | under overfladen | Analyse

Indledning
Dokumentaren ”svømmestjerner - under overfladen” er en dansk dokumentar fra 2019, som er udsendt af DR1.

I dokumentaren følger vi danske atleter indenfor disciplinen svømning, som går frem og fortæller om den hårde sportsverden.

De kendte atleter belyser hvordan tingene er foregået bag kulisserne og hvilke barske sandheder og situationer de har stået over for.

Dokumentaren går ind under kategorien den dybdeborende dokumentar idet, instruktøren er en detektiv hvis formål er at afdække en sag ved hjælp af en troværdig tredjepersons fortæller eller en såkaldt ”Voice of god” der har et større overblik over sagen.

Uddrag
Senere i dokumentaren begynder journalisten at stille ledende spørgsmål til en atlet, han siger ” “hvis nu dine børn kom og spurgte dig om de måtte blive elitesvømmere, hvad ville du så sige til det” (00:00:56).

Svømmeren svarer med tårer i øjnene ”jeg ville frygte at de fik det ligesom jeg havde det” igen benytter dokumentaren sig af virkemidler der fremhæver de følelsesmæssige trangsler svømmeren er gået igennem, og hvordan at hun ikke ville byde sin børn det som hun selv er gået igennem.

Under klippet bliver der spillet intens musik der skal frembringe følelser til seeren, i hele anslaget er dokumentarens intention at få seeren til at få en vis tillid til svømmerne, de opnår dette ved hjælp af fiktionskoder og filmiske virkemidler der skaber en undertone af noget dystert og tankevækkende.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu