Spøgelsesbilist | Analyse | Charlotte Weitze

Indledning
Spøgelsesbilist er en dansk novelle fra novellesamlingen Mørke cykelister skrevet af Charlotte Weitze. Noveller fiktion, men historien kan sagtens være baseret eller inspireret af virkelige hændelser.

En novelle har et eller flere temaer, som den berører. Oftest er det kærlighed, stoffer, ungdom, ulykke, sygdom, eller ensomhed, som ofte er en af temaerne.

I det her tilfælde er det baseret på kærlighed og ulykke. Det er en hverdags novelle, fordi at problemet kommer indefra hovedpersonen selv. Det kaldes indre konflikt. Fortælleren er en altvidnende fortæller der ved alt.

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Kilde

Uddrag
Flere biler kommer kørende imod ham med hornet i bund, og det er først der at det går op for ham at det er ham der er spøgelsesbilisten.

Han er bange og stresset. Igen ryger tankenerne kort over på Lina, som nok ikke forstår, hvor han bliver af og om der mon er en anden der har taget hans plads.

Han bemærker at der kører et tog forbi bag træstammerne. Her går det op for ham at han er ved sit barndomshjem.

Han går ind i mellem trærene, hvor sneen var tvunget op i dynger og det ikke falder fra himlen længere, skyerne er gledet væk og stjernener skinner.

Han begynder allerede at kunne se egenskaber, som kunder kunne være interesseret i. ”Skønne natur omgivelser, have med sjældne planter” Han tænker på røde roser ”Et håndværkertilbud til dig, der vil sætte dit eget præg”.

Han var iført jakkesæt pæne sko, der ikke egnede sig til forholdene.”Bo er sådan set tilfreds med sit liv og den barndom der blev”. Her hører vi for første gang om han tilgang til fortiden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu