Spøgelsesbilist | Analyse | Charlotte Weitze | 10 i Karakter

Indledning
Novellen ”spøgelsesbilist” er skrevet af Charlotte Weitze i 2012. Charlotte Weitze er født i 1974. hun er kendt for romanerne ”Fandekke” og ”Brevbæreren”.

Nogle særlige kendetegn ved Charlotte Weitze er at hendes historier tit er lige på grænsen ved at være et virkeligt hverdagsliv og et fiktivt eventyr, som gør hendes tekster virkelig interessante og unikke.

Indholdsfortegnelse
Introduktion

Analyse

Fortolkning

Perspektivering

Uddrag
I begyndelsen af novellen ved man ikke at huset som alle Bo’s kolleaer laver sjov med er Bo’s barndomshjem, men alligevel sker der noget med Bo når han høre om huset:

”Der boede et døvt ægtepar engang, kommunen købte huset som dødsbo og ejede det i en lang årrække med henblik på udvidelse af motorvejen.

Nu vil de sælge det som byggegrund. 15 Bo stivner. Hans kollegaer hujer og klapper.” (Side 1, linje 13-15) Idet han hører om huset, stivner han, og man kan næsten mærke hvordan miljøet ændre sig for ham

fordi at det er som om alt går lidt i stå for ham og ligeså snart huset blev nævnt, tog han målrettet hjem med det samme, uden nogen afsked med kollegaerne.

Bo er meget fuld når han tager ud for at køre hjem, men da det begynder at sne, får han ikke lagt mærke til at han får kørt ind i den modsatte side at E20

men det første han tænker da der kommer en bil bragende forbi ham, er at han er på motorvejen hvor huset ligger: ”Bo skruer op for sine høreapparater. Gps’en råber.

»Vend om, vend om«. Hvad skal det nu betyde? Sveden springer frem under armene. Vejen er mørk, han sætter det lange lys på.

Det er lige heromkring, at huset ved motorvejen ligger, hvis han altså er kørt ned på E20? Han ved ikke helt, hvad han vil.

Jeg vil hjem og sove, og jeg vil se det hus.”(Side 2, Linje 47-51) Her kan vi allerede mærke at det miljø han er i er lidt omtåget, fordi at han slet ikke tænker over at GPS’en råber ”vend om”

men kun at huset ligger lige nede at vejen og at han gerne vil se det. Bo får kørt ind ved at autoværn og gemmer bilen så der ikke er nogle der ser ham, fordi han er bange for at blive taget af politiet og miste sit job

men da han står ud af sin bil, opdager han at han er lige ved motorvejshuset: ”Et tog drøner forbi bag træstammerne. En motorvej, en togbane og en lille skov midt imellem.

Er han alligevel ved huset? Han har ofte set det fra motorvejen, og det er stadigvæk hvidt, ligesom dengang han var lille.” (side 2, Linje 76-78) Her får man endnu et lille hint om at dette er Bo’s barndomshjem

da man får fortalt at det stadig er hvidt, som dengang han var lille. Dette er starten på de flashbacks der kommer igennem novellen, som skal føre os tættere og tættere på ”sandheden” om huset.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu