At optage et lån er nemt og hurtigt, men det kan også ende med at blive dyrt for dig, hvis du ikke tænker dig om. Er du endt i en ond cirkel med alt lige fra kviklån til forbrugslån, er det værd at overveje et samlelån.

 

Det er i dag meget nemt at optage lån, hvilket skaber udfordringer for mange private forbrugere, der ikke længere kan holde styr på deres lån og kreditorer. Har du lån hos flere låneudbydere, kan det være en fordel at samle alle dine lån et sted. Det giver dig ikke mindst et bedre overblik over dine kreditorer og tilbagebetalinger, men kan også ende med at spare dig en masse penge.

Har jeg brug for et samlelån?
Har du besluttet dig for at samle dit lån hos en enkelt udbyder, kaldes det for et samlelån. Et samlelån er, når du samler alle dine lån hos en enkelt låneudbyder. Får du et samlelån, fungerer processen på to forskellige måder.

 

Den ene måde er, hvor banken indfrier gælden hos de specifikke långivere for dig, mens den anden mulighed er, hvor du selv skal stå for dette. Her vil du blot få udbetalt pengene til din bankkonto, hvorefter du selv skal lave en aftale med de forskellige kreditorer om, at du indfrier lånene før tid.

 

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle lån, du kan samle. Du kan eksempelvis ikke samle SU-lån, boliglån, andelsboliglån, realkreditlån og billån med sikkerhed. Til gengæld kan du benytte dig af et samlelån med forbrugslån, privatlån, kviklån, billån, hurtiglån, kassekredit m.m.

Du kan spare penge med et samlelån
Et samlelån er en god løsning for dig, der ønsker at samle dine lån og din gæld hos en enkelt långiver. Men er det nu overhovedet en god idé? Med et samlelån får du ikke mindst et bedre overblik over din økonomi og herved ro i maven, du har også mulighed for at spare tusindvis af kroner ved at samle alle dine dyre lån.

 

Der vil nemlig hurtigt være en del penge for dig at spare, hvis omkostningerne på dine eksisterende lån er meget høje. Jo flere lån du har optaget, jo flere renter og gebyrer betaler du også. Derfor kan du ende med at spare et meget højt beløb hver måned ved at gøre brug af et samlelån. Her skal du nemlig kun betale renter og gebyrer til en enkelt kreditor.

 

Dog skal du være sikker på, at du i sidste ende sparer penge ved at samle dine lån. I langt de fleste tilfælde vil du spare penge, men der vil være nogle få situationer, hvor besparelsen ikke vil være stor eller slet ikke eksisterende. Samtidigt skal du sørge for at sammenligne forskellige låneudbydere for at finde frem til den bedste mulighed til dig og dine behov.