Som englene flyver af Naja Marie Aidt | Analyse

Indledning
Bogen blev udgivet i 1993 og den er blevet skrevet af Naja Marie Aidt. Og den indgår i novellesamlingen. vandmærket. Hun blev født d. 24. december 1963 i Grønland.

Hun er en dansk forfatter og i hendes tekster fokuserer hun på hvordan mennesker sammen med hinanden og hvordan de kommunikerer.

Hun rager emner såsom utroskab, sygdomme, et liv på kanten og seksualitet. Gennem hendes tekster bruger hun en masse kristne symboler.

I novellen får vi et indblik i Sisses liv, hvor vi følger hendes tidspunkter, hvor hun både er høj på stoffer, hvor hun fremhæver de positive ting ved hendes stofmisbrug, at hun følere at hun flyver når hun har taget det.

Samtidige ved fremhæver hun også de negative sider med at hun udmærket godt ved at hun ville dø en dag. Vi følgere hende i det miljø som hun befinder sig i som er det her kollektive miljø som er præget af stoffer og sex.

På den anden side føler vi hendes søsterens side af historien hvor vi ser hvad Sisses stofmisbruger gør ved resten af hedens familie.

Uddrag
De centrale personer i teksten er Sisse som er også en af de to fortæller typer i teksten og de andre centrale personer er hendes storesøster som ikke er navngivet.

I teksten beskrives hun som en ung pige idet at der bliver skrevet på (s.10 - 11 l. nederst linje + de 5 første på side 11) - her der bliver beskrevet hvordan Sisse og de andre piger formenligt ser ud.

På side 13 l. 6) - beskriver hendes storsøster at hun har en hvid hud og hun har langt hår som hun havde i konstant bevægelse).

Sisse er på kanten af samfundet hun lever i et miljø hvor hun tager stoffer og hun ikke noget arbejde har. Hun har ligesom side stillet sig fra samfundet og i stedet valgt liver med stoffer og sex.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu