Solenergibranchen | Afsætning | 10 i karakter

Indledning
Anders Petersen er en dansk produktudvikler, som har en lang række forskellige opfindelser i hans portefølje.

De sidste fem år har Anders været meget optaget af at udvikle produkter, som er bæredygtige og kan bidrage til at spare på klodens ressourcer.

Anders introducerede for to år siden et nyt produkt, et solvarmeanlæg, som kaldes suncollector. Produktet blev med den nyeste teknologi på markedet taget godt i mod af forbrugerne

da den bidrog til at gøre det nemmere for forbrugere at spare penge på deres energiforbrug, samtidig med at belastningen på miljøet bliver mindsket.

Indholdsfortegnelse
1. Redegør kort for solenergimarkedet i de to lande. (Adam)
- Italien:
- Brasilien:
2. Analyser de eksterne forhold der gør sig gældende i de to lande. Inddrag PESTEL modellen og tag udgangspunkt i relevante faktorer.
- Italien:
- Teknologiske forhold
- Miljømæssige forhold
- Brasilien:
- Politiske forhold
- Teknologiske forhold
- Miljømæssige forhold
3. Analyser konkurrencesituationen i solenergibranchen i de to lande. Inddrag Portes Five Forces.
- Porters Five Forces Italien:
- Konkurrence blandt de eksisterende virksomheder:
- Trusler fra nye indtrængere:
- Truslen fra substituerende produkter:
- Porters Five Forces Brasilien:
- Konkurrence blandt de eksisterende virksomheder:
- Trusler fra nye indtrængere:
- Truslen fra substituerende produkter:
4. Diskuter følgende udsagn:
a. Ved internationalisering behøver en virksomhed ikke foretage nogle ændringer. (Adam)
b. Når en virksomhed tager et nuværende produkt og introducere det til et nyt marked, så er der tale om diversifikation. (Adam)
5. Identificér de væsentligste fordele og ulemper ved de to markeder. Diskuter hvilket marked, som I vil anbefale Anders at træde ind på.

Uddrag
Italien har i flere år nu haft øget fokus på solenergi og i 2014 var de faktisk det førende land i hele verden med 8% af den totale energiproduktion som kom fra solenergi.

Italien er et land uden særligt mange naturlige energi ressourcer, så de har været meget afhængige af importeret energi faktisk hele 82% i 2012.

Solenergi ligger på 2. pladsen når det kommer til energiproduktion i landet, men siden slutningen af ”Conto Energia” (En støtte til solenergi produktion startet i 2005) i 2013 har installationer af solenergi vokset, dog med en lavere vækstrate.

Dette skyldes samtidig også, at regeringen ønsker at fokusere på andre vedvarende energikilder end solenergi i fremtiden, fordi de mener at solenergi er nået til et sted hvor der ikke er stor forskel på prisen når det gælder energikilder.

I 2019 der lancerede Italien en af de mest ambitiøse grøn energi investeringsplaner hvor budgettet lå på hele 10 milliarder euro til både on-shore og off-shore vind og solenergi samt andre vedvarende energikilder

så Italien er altså meget opmærksomme og vil gerne skifte over til at kunne få et mere selvforsynende energi netværk. Og som vi kan se så er de altså villige til at bruge mange penge på det.

Fordi Italien er meget opmærksomme på den grønne energi og det er noget der er i fokus, så skaber det også nogle muligheder for udenlandske virksomheder

som kan trænge ind på markedet med deres produkter, eksempelvis Anders Petersen med sun collector, fordi solenergi produktionen har en stor betydning i landet samtidig med at produktet har en mindsket miljøbelastning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu