SO7 Synopsis | 12 i karakter

Opgavebeskrivelse
I dette SO7 forløb er emnet Brexit, som handler om, at Storbritannien meldte sig ud af EU. hvilket har en stor påvirkning på flere lande og ikke mindst Danmark.

I denne opgave er der givet en problemformulering, og spørgsmål som jeg skal komme ind på i denne synopsis.

I denne synopsis vil jeg starte med at redegøre, efter det vil jeg analysere, og til sidst vil jeg vurdere/diskutere for at opfylde de taksonomiske niveauer.

For at besvare problemformuleringen vil jeg bruge relevante kilder både kvalitative kilder, som for eksempel er artikler, udover det vil jeg også bruge kvantitativ, som er hårde data for eksempel statistikker eller grafer.

Indholdsfortegnelse
1.Introduktion: 1
2.Redegørelse 1
3.Indledningsvist gør rede for den politiske baggrund for Brexit: 1
4.Redegøre for den danske samhandel med Storbritannien: 1
5.Analyse 2
5.1.Foretage en analyse af Storbritanniens betydning for Danmarks økonomi. Inddrag relevante artikler og data i din analyse: 2
5.2.Sammenligne hvordan Boris Johnson italesatte muligheden for en handelsaftale, da han tiltrådte som premierminister i forhold til den nuværende status på forhandlingerne. Du skal inddrage hans første tale fra d. 24. juli 2019 og aktuelle informationer om forhandlingerne mellem EU og Storbritannien. 2
6.Vurdere hvilke konsekvenser Brexit får for samhandelen mellem Danmark og Storbritannien, Danmarks eksport og Danmarks økonomi. 3
7.Konklusion 3
8.Metode 4
9.Kildeliste 5
10.Bilag 6
10.1.Bilag 1 6
10.2.Bilag 2 7
10.3.Bilag 3 8
10.4.Bilag 4 8
10.5.Bilag 5 9
10.6.Bilag 6 9

Uddrag
Da Boris Johnson fortalte om forhandlingerne lød det til, at han var meget sikker på at Storbritannien og EU, nok skulle finde ud af en aftale: ”I am convinced that we can do a deal”.

Det har vist sig efterfølgende, at det ikke har været så nemt for Storbritannien og EU at blive enige om en eventuel aftale, som kan gavne dem begge.

Efter flere møder og mange runder af forhandlinger stadig til den dag i dag er EU og Storbritannien stadigvæk ikke kommet til enighed endnu.

Som sagt var Boris Johnson meget optimistisk med at få forhandlingerne på plads:

”And we will do a new deal, a better deal that will maximise the opportunities of Brexit while allowing us to develop a new and exciting partnership with the rest of Europe”.

Det er meget tydeligt, at Boris Johnson ikke ønsker, at udfaldet bliver et hard Brexit:

”And we are forced to come out with no deal not because we want that outcome – of course not but because it-is only common sense to prepare”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu