Skyggen | Artikel

Indledning
“Skyggen” er et kunsteventyr skrevet af H.C Andersen i den sene del af romantismen 1847. Eventyret giver en fortælling om den lærde mand, og hans skygge, Skyggen er et symbol på den lærde mands drifter, lyster og behov og symboliserer den lærde mands mørke side.

Et eventyr hvor rollerne bliver byttet og Skyggen får magten over den lærde mand. Det ender med den lærde mand følger efter Skyggen og ender med

at blive Skyggens skygge, der i slutningen ender med Skyggen får prinsessen og det halve kongerige og, at den lærde mand ender med, at blive henrettet.

Uddrag
Den lærde mand starter på en rejse for at opsøge ny viden og inspiration. Den lærde mand er veluddannet, men uvidene om de virkelig ting i verden.

Han skriver bøger, og er så fokuseret på at skrive om det gode, sande og det skønne, at han fortrænger virkeligheden, hvor ondskaben spiller en rolle. Det er et vigtigt kendetegn for romantismen.

---

“"Ved De, hvem der boede i genboens hus?" sagde Skyggen, "det var den dejligste af alle, det var poesien!

jeg var der i tre uger og det er lige så virkende, som om man levede i tre tusind år og læste alt hvad der var digtet og skrevet, for det siger jeg og det er rigtigt. Jeg har set alt og jeg ved alt!" “

Skyggen er snu og vilig til hvad som helst for at få sit mål. Magt og succes. Skyggen ser realistisk og kontant på livet, og ligger ingen fingre i mellem virkeligheden og fantasi.

Skyggen foregår over flere år, men selve årstallet kender vi ikke, og sådan er det som regl altid i eventyr.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu