Skal jeg skamme mig over at være dansker | Analyse | A. A. K.

Indledning
Jeg vil lave en analyse af artiklen, ”skal jeg skamme mig over at være dansker”, som blev udgivet den 2. august 2018. Den er skrevet af Ayhan Al Kole, 28, læge og udleder sin holdning til forskellige emner rundt på nettet.

I dag bliver man ikke "dansk", bare fordi man har et statsborgerskab eller et vellønnet job i Danmark. Lignende påstande som dette diskuteres ofte i nyhederne og de sociale medier og som også er hovedemnet i denne kronik.

Uddrag
”Jeg benægter ikke de horrible statistikker og kriminelle intuitioner, som har en gedigen overpræsentation af ikkeetniske danskere.

Men de har intet med mig at gøre.” Her tager forfatteren hensyn til faktum, at man ikke skal generalisere en hel gruppe mennesker.

Han er imidlertid meget hurtig til at afvise denne gendrivelse igen, med sine egne holdninger, ift at det ikke har noget med ham at gøre.

”Nogle pårørende til de indlagte patienter, som jeg havde observeret og plejet i 12 timer, takkede mig med glo ser som: dit usle kryb, gift for samfundet, nasserlæge, perker læge, tilbagestående svin, du har dræbt vores far.”

Ayhan Al Kole bruger patos, og det gør han ved at få læserne til at appellere til deres følelser. Ayhan Al Kole bruger sympati, når han forklarer om mange af hans triste historier.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu