Rynkeby Foods | Analyse

Indholdsfortegnelse
1. Karakteriser det marked, Rynkeby Foods befinder sig på.
2. Analyser Rynkeby Foods’ interne forhold
Markedsføring:
3. Diskuter Rynkeby Foods’ anvendelse af produktparameteren.
- Branding:
- Sortiment:
4. Vurder Rynkeby Foods’ fremtidige strategier.
- Afrunding:

Uddrag
I denne opgave vil fokuspunktet være det danske marked, og hvor Rynkeby foods befinder sig på det marked. Rynkeby sælger forskellige varer.

De sælger flere forskellige slags juice i form af æblejuice, appelsinjuice mm. Altså er Rynkeby foods på juicemarkedet i Danmark.

Når man kigger på hvilke juice der er mest populære eller i hvert fald dem Rynkeby Foods producerer mest af, så er det appelsinjuicen der står med 37% hvor æblejuicen kommer på en andenplads med 33%.

Hvis man kigger på markedet som helhed. Så er appelsinjuicen med 40% den mest populære efterfulgt af æblejuice på 28%.

I alt der har Rynkeby Foods en samlet markedsandel på ca. 35%, hvor de så er efterfulgt af 10,6% som er hvad dem med den næststørste markedsandel ligger på. Dermed er Rynkeby Foods den største udbyder i Danmark på juicemarkedet.

Det danske marked for juice er dog hele tiden i snæver konkurrence med deres konkurrenter, da der er mange af de samme produkter og forbrugerne har mange af de samme behov.

Selvom der er de samme behov, betyder det ikke, at der er de samme præferencer hos forbrugerne.

Økologi og kvalitetsvarer bliver efterspurgt hos mange forbrugere, hvilket betyder at forbrugerne har delte præferencer. Rynkeby Foods lever af B2B

– altså business to business, da de sælger deres forskellige juice varianter til butikker. Alt ovenstående gør, at markedet for juice dermed er et heterogent marked, men markedet er meget præget af at der kommer et større antal af private labels, som produkter.

Det har kun været stigende de seneste år, hvilket er årsagen til at der er stor konkurrence på markedet, og at det er et meget mættet marked – det kalder man dermed, at markedet er redocean. Det var min karakterisering af det marked, som Rynkeby Foods befinder sig på.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu